Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, mare admirator al mareșalului Antonescu! Știe că riscă trei ani de închisoare?!

duminică, 27 noiembrie 2016

Primarul orașului Horezu, fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea - Nicolae Sărdărescu este un mare admirator al mareșalului Ion Antonescu. Edilul a mărturisit acest lucru chiar pe pagina sa de facebook, printr-un comentariu la o postare referitoare la cucerirea Budapestei de către Armata Română în anul 1919: Sunt un admirator al Maresalului Ion Antonescu. La acest eveniment a avut un rol esential in calitatea sa de Sef al Marelui Stat Major a Armatei Romane. Apropo, avea gradul de maior si in subordine multi generali.

La fel ca Nicolae Sărdărescu foarte mulți români îi apreciază faptele bune ale mareșalului Ion Antonescu. Totuși, probabil că primarul din Horezu nu știa faptul că persoanele  care il glorifică pe Maresalul Ion Antonescu riscă până la trei ani închisoare.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat legea 217/2015, în baza căreia negarea Holocaustului şi promovarea Gărzii de Fier, organizaţie fascistă din timpul războiului, şi a moşternitorilor ei vor fi pedepsite cu privarea de libertate până la trei  ani.

Articolul din lege care se refera implicit la Maresalul Ion Antonescu:

„Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

Amendamentele la lege au fost aprobate de parlamentul român în iunie acest an. Ele prevăd pedepse cu închisoarea până la trei ani pentru organizaţiile fasciste, rasiste şi xenofobe şi pentru folosirea simbolurilor cu acest caracter, precum şi pentru promovarea oamenilor vinovaţi de crime împotriva omenirii.

Negarea Holocaustului în România este legată de reducerea rolului acestei ţări în exterminarea evreilor şi a romilor în anii 1940-44. În timpul guvernării regimului fascist al dictatorului Ion Antonescu, în România şi pe teritoriile controlate atunci de ea au murit între 280.000-380.000 de evrei români şi ucraineni – reiese din raportul comisiei istorice de sub conducerea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel - potrivit flux24.ro

Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment,autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. “, a spus consilierul prezidențial Andrei Muraru.

Nicu Trandafir

sardarescu-admirator-antonescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe