|vineri, mai 7, 2021
  • Follow Us!

Persoane reţinute pentru înşelăciune prin metoda “Accidentul” 

metoda accidentul

 

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Râmnicu Vâlcea au identificat ieri două tinere de 18 şi 19 ani, ambele din comuna Hîrlău, judeţul Iaşi, persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că acestea, prin metoda “Accidentul” au încasat în total 1200 euro de la o persoană pentru un presupus accident rutier provocat de fiica acesteia. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Sfaturi de la Poliţie pentru a evita “plasa”

Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

 

Leave a Response