Vâlceanul Florin Cîțu, un apropiat al sotului Alinei Gorghiu și un acerb critic al lui Isărescu - loc fruntaș pe listele PNL

luni, 24 octombrie 2016
Florin Citu
Foto: Agerpres

Fostul bancher Florin Citu va ocupa locul al doilea (eligibil) pe listele PNL Bucuresti pentru Senat, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale. Reputatul chirurg Leon Danaila (83 de ani) va deschide lista la Senat, iar Adriana Saftoiu va fi prima pe lista de candidati la Camera Deputatilor. Citu, fost economist sef al ING, a fost dat afara in urma atacului speculativ pe leu din 2008. El este un prieten apropiat al lui Lucian isar, sotul Alinei Gorghiu.

Citu s-a remarcat in ultimii ani prin critici dure la adresa BNR si a guvernatorului Mugur Isarescu, alaturi de alti lideri liberali si asociati ai acestora: Lucian Isar, Daniel Zamfir, Gheorghe Piperea.

Lista de candidati pentru circumscriptia din Capitala precum si celalalte liste care nu fusesera deja validate, pentru circa 6 alte judete, vor fi validate in putin timp de Biroul Politic al PNL, reunit la ora 13.00.

La Senat, pe locul trei se va afla arhitecta Hildegard Brandl, potrivit News.ro, urmata de psihologul Mirela Zivari.

La Camera Deputatilor vor candida Adriana Saftoiu - cap de lista, urmata de fostul ministru al Santatii Eugen Nicolaescu, deputat si vicepresedintele PNL Bucuresti Ovidiu Raetchi, deputat. Pe lista ar urma sa figureze si presedintele Organizatiei femeilor liberale, Cristina Traila, Florin Alexe si Sulfina Barbu.

Leon Danaila s-a nascut in 1933 si este absolvent al Facultatii de Medicina din Iasi (1958) si al Facultatii de Filozofie-Psihologie din Bucuresti. Din anul 1961, este medic neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din Bucuresti.

In perioada 1994-1995 a fost director general al Spitalului "Gh. Marinescu" din Bucuresti, iar din 1995 pana in 2004 a fost director general adjunct al Institutului de boli Cerebrovasculare "Vlad Voiculesu' din Bucuresti, noteaza News.ro.

In anul 1981, a infiintat prima sectie de neurochirurgie vasculara si microneurochirurgie vasculara din tara care se mentine si in prezent.

A fost directorul departamentului de Neurochirurgie din cadrul Facultatii de Medicina Carol Davila din Bucuresti (1992-2004) si seful Clinicii II Neurochirurgie vasculara de la Institutul de Boli Cerebrovasculare (IBCV) pe care o conduce din anul 1981. A fost presedinte pe tara a comisiei de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sanatatii (1990-2004) si presedinte pe tara a comisiei din Ministerul Sanatatii care aproba plecarea in strainatate a diferitelor persoane pentru tratament neurochirurgical (1990-2004). Presedintele al comisiei de Neurochirurgie pe tara de la Institutul de Medicina Legala din 1996.

de Red. stiri     HotNews.ro
Luni, 24 octombrie 2016, 13:19 Actualitate | Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe