Constantin Rădulescu: “APROBAREA ÎMPRUMUTULUI PENTRU MIRAJUL OLTULUI, CONDIŢIONATĂ DE MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE!”

miercuri, 5 octombrie 2016

În situaţia noastră sunt majoritatea unităţilor administrativ teritoriale care au solicitat împrumuturi!

 

Joi, 6 octombrie 2016, Consiliul Judeţean Vâlcea se întruneşte în şedinţă extraordinară pentru a completa Hotărârea nr. 44 din 19 septembrie 2016 referitoare la aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 5.550.000 lei de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru finalizarea proiectului „Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata.

Completarea hotărârii este solicitată de “Ministerul Finanţelor Publice” care impune Consiliului Judeţean Vâlcea ca textul acesteia să facă referire la faptul că Ordonanaţa care reglementează acordarea împrumuturilor a fost aprobată cu completări prin Legea nr. 124/2016.

Suntem nevoiţi să revenim asupra Hotărârii nr. 44 din 19 septembrie 2016, chiar dacă la redactarea acesteia a fost respectat modelul impus prin Ordinul nr. 532/2016 al Ministrului Finanţelor Publice, iar Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea, care a verificat documentaţia depusă de Consiliul Judeţean Vâlcea, a transmis-o Guvernului pentru aprobare (deci documentaţia a fost corespunzătoare), deoarece, de la Ministerul Finanţelor Publice ni s-a solicitat ca, în textul hotărârii amintite, să se facă referire la faptul că Ordonanaţa care reglementează acordarea împrumuturilor a fost aprobată cu completări prin Legea nr. 124/2016.

Concret, se va reveni asupra Hotărârii Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 44 din 19 septembrie 2016 al cărei text va cuprinde, atunci când este amintită O.U.G. nr. 8/2016 privind unele măsuri financiare în vederea realizării proiectelor finanţate din fondurile UE aferente perioadei de programare 2007-2013, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, sintagma: aprobată cu completări prin Legea nr. 124/2016.

Situaţia noastră nu este singulară. Asemeni nouă sunt majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale care au solicitat împrumuturi în baza  O.U.G. nr. 8/2016.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe