EXPLOZIV. Remus Borza: "M-a sunat vicepremierul Costin Borc. S-au înroșit telefoanele. Polonezii de la USG au lins clanța la cabinetul vicepremierului"

marți, 13 septembrie 2016

Avocatul Remus Borza, președinte Euro Insol, a făcut dezvăluiri explozive la interviurile DC News Live.

Avocatul a explicat că imediat după deschiderea procedurii insolvenţei împotriva CET, a demarat discuţii şi negocieri cu cei doi parteneri stategici Oltchim şi USG (Uzinele Sodice Govora) în vederea obţinerii unor preţuri corecte şi echitabile care să genereze venituri suplimentare - condiţie esenţială în promovarea cu succes a unui plan de reorganizare. Oltchim, o societate cu capital de stat şi în insolvenţă, a acceptat o creştere de preţuri semnificativă de la 94 de lei Gcal la 106 lei Gcal abur industrial de 13 bari.

Ulterior, Euro Insol a notificat USG-ul că începând cu data de 1 august 2016 oprește furnizarea de abur industrial. Acest lucru s-a întâmplat după mai multe negociere eşuate în care conducerea USG nu a acceptat să plătească preţul cerut de CET Govora, chiar dacă era unul mai mic în comparaţie cu cel cerut de la Oltchim. Decizia de denunţare a contractului a fost luată pentru a reduce pierderile CET Govora care anul trecut au ajuns la 97 milioane de lei.

"Întotdeauna, după '90, am stat în poziția de drepți în fața unui ambasador. M-ați întrebat de Uzinele Sodice. Au venit ministrul Energiei, ambasadorul Poloniei și premierul să întrebe de nebunul care și-a permis să închidă robinetul pentru că eu asta am făcut. (...) Am pierdut 67 milioane de euro subvenționând doi agenți economici, polonezii și Oltchim. CET Govora a dus în spate doi elefanți: Oltchimul și Uzinele Sodice. Prima dată am negociat contractul cu Olchim și le-am crescut prețul. (...) Nu m-a sunat nimeni pentru Oltchim, în schimb, când le-am închis robinetul polonezilor și i-am chemat să dea prețul măcar în al 12-lea ceas... mi s-au înroșit telefoanele, m-a sunat inclusiv vicepremierul Borc. M-a sunat îngrijorat pentru că polonezii au lins clanța la cabinetul vicepremierului și la cabinetele altor ministere", a zis Remus Burza la interviurile DC News Live.

http://www.dcnews.ro/

Răspunsul integral îl puteți găsi de la minutul 60:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “EXPLOZIV. Remus Borza: "M-a sunat vicepremierul Costin Borc. S-au înroșit telefoanele. Polonezii de la USG au lins clanța la cabinetul vicepremierului"”

 1. C. V. Tudor, pe care nu l-am simpatizat niciodată, a spus odată un mare adevăr:"Fibra trădării face parte din structura fizică a poporului român: toți marii conducători ai României au pierit prin trădare!". După 1989, în România, trădare=mituire/corupție, iar prin "marii conducători ai românilor" se poate înțelege marile unități economice ale României moștenite de la regimul comunist (căci de mari conducători bipezi nici nu poate fi vorba la noi, după 1989!). Unde sunt acestea din urmă? Au dispărut aproape toate! Și au dispărut din cauza trădărilor în interes personal ale tuturor celor care au condus România(au condus-o? aiurea! au furat-o!) în toți acești ani! Stimă și respect pentru Remus Borza, unul dintre puținii compatrioți care are curajul "să pună degetul pe rană" și care mai și acționează pentru însănătoșirea bolnavului cronic - economia României! Dar... câți ca el? Mult prea puțini, dacă nu chiar singurul! Chiar am început să mă tem pentru integritatea lui fizică, fiindcă atacă interese trans-frontaliere uriașe care secătuiesc România an de an, lună de lună, zi de zi, ceas de ceas, oră de oră, minut de minut și secundă de secundă... Ce drac de stat este acela care se lasă călcat în picioare de alte state? Da, state, pentru că ați văzut cine a intervenit prin trafic de influență în favoarea polonezilor de la CIEH: însuși statul polonez! Ați văzut ce au făcut polonezii de rând când străinii au cumpărat în Polonia mai puțin de 0,1% din terenul arabil pe care noi l-am vândut străinilor cu o crasă și criminală inconștiență: s-au dus peste boss-ii de la Bruxelles și au vărsat în fața sediului UE câteva zeci de cisterne cu... lapte, în semn de protest!Iar noi stăm și privim bovin cum ne fuge țara de sub picioare! Cum naiba polonezii, cehii și ungurii pot să spună NU! atunci când cred de cuviință, iar noi spunem DA! și, culmea! - o mai facem și stând în genunchi? Păi, nu ar fi păcat să ai de-a face cu atâția imbecili arghirofili și să nu-ți bați joc de ei? Bravo, lor, bravo, străinilor care-și bat joc de noi, o merităm cu vârf și îndesat! ȚARĂ DE LICHELE; ȚARĂ DE SECĂTURI...

 2. Cred ca Institutiile statului sunt vinovate de toate aceste neregului. Daca Remus Borza nu exagereaza cind spune ca : „M-a sunat vicepremierul Costin Borc. S-au înroșit telefoanele. Polonezii de la USG au lins clanța la cabinetul vicepremierului” , atunci neaparat trebuiesc luate masuri urgent in ce priveste lamurirea lucrurilor. Nu este posibil ca , membrii “guvernului meu” sa actioneze impotriva statului roman.
  Este imperios necesar ca , premierul maghiar al Romaniei sa faca tot posibilul ca , adevarul sa iasa la iveala , daca nu , romanii sunt prosti ca accepta hotia pe fata. Rusine sa le fie acestor ipochimene puse pe capatuiala fara munca. Jegurile trebuiesc date la resapat iar romanii de buna credinta sa solicite pedeapsa capital pentru hotii si banditii capoatuiti peste noapte precum cei din conducerea CET-lui din toate timpurile precum si pupincuristii de la CSR in frunte cu avocatul impostor.
  Dracu sa-i ia pe toti si s a-I duca linga proaspatul plecat dintre ei , Adrian kintal.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe