Acuzaţii grave la adresa conducerii SC OLTCHIM SA: Au jefuit COMBINATUL!

joi, 15 septembrie 2016

 

 

Fostul lider de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, aduce acuzaţii grave administratorului judiciar, Gheorghe Piperea, şi administratorului special Bogdan Stănescu. Îi acuză că au jefuit combinatul! Iată ce scrie Mihai Diculoiu pe pagina de facebook:

„Administratorul judiciar Gheorghe Piperea şi administratorul special Bogdan Stanescu de la SC Oltchim SA Rm. Valcea au ignorat in mod voit aniversarea a 50 ani de existenta Oltchim.

În 26.05.2016 s-au împlinit 50 ani de existenta Oltchim, merit datorat celor care au fost si sunt salariati Oltchim, care prin contribuţia lor, Oltchim a ajuns in 2008 sa realizeze o cifra de afaceri de 600 milioane euro fata de 92 milioane dolari in 1990.

Pe Piperea si Stanescu nu i-a interesat sa omagieze acest eveniment si au dat dovada de lipsa de respect fata de actulii salariati si fata de fostii salariati, dar au decis sa sarbatoreasca in 17 septembrie 2016 realizarile benefice lor in cei peste 3 ani si 7 luni de insolventa Oltchim:

– ad .judiciar Piperea a incasat 2 150 000 euro si mai are de incasat suma de 1 400 000 euro plus alte bonusuri de milioane de euro

– prelungirea in 26.08.2016 cu inca 1(un) an Planul de reorganizare (de la 3 ani la 4 ani pana in 22.04.2019),incalcand art. 95 al. 4 din legea 85/2006

– Bogdan Stanescu dezinformeaza actoinarul majoritar Min. Economiei si nu elaboreaza plan de reorganizare din partea debitorului Oltchim

– nu au acordat platile compensatorii personalului disponibilizat

– salariile restante le acorda ca prime personalului angajat

– activul Ramplast l-a inchiriat ,deoarece nu au capacitatea sa managerieze aceasta afacere profitabila

– au facut jaf prin cresterea exagerata a salariilor directorilor (cate 12 000 lei net/luna) si distrugerea parcului de autoturisme prin distribuirea de la director la sef sectie (vezi marele Sofianu)

– au distrus Sindicatul Liber Oltchim, sindicat semnatar al actualului CCM Oltchim si au infintat Sindicatul Chimistul aservit administrator judiciar si administrator special

– s-a confirmat in 22.04.2015 un Plan de reorganizare Oltchim elaborat numai de administratorul judiciar, care nu contine programul de plati al creantelor, dar prevede vanzare Oltchim SPV (astazi doresc altceva in sensul sa vanda pachete de active). Prin acest plan de reorganizare s-au sters 500 000 000 euro si CE investigheaza acest abuz, dar administratorul judiciar si administratorul special raporteaza in 2015 un profit de 500 000 000 euro prin aceasta stergere de creante

– conducerea executiva in frunte cu Victor Avram nu dau dovada de profesionalism si se complac in aplicarea masurilor impuse de Piperea care se schimba mereu pentru trecerea timpului si falimentul Oltchim

– au oferit salariatilor in bataie de joc 40 lei ca prima, dar au salarii restante si salariile nu s-au mai marit din 01.01.2016

Cer autoritatilor sa faca ancheta la Oltchim si sa se decida o strategie clara de salvare de la faliment. Au trecut deja 3 ani si 7 luni si nu doresc sa se ajunga in 22.04.2019 (dupa 7 ani si 2 luni de insolventa) cand Oltchim falimenteza si Piperea incaseaza peste 4 milioane de euro.

Care este pozitia politicienilor care candideaza pentru Parlamentul Romaniei? De ce Guvernul Romaniei nu intervine in cazul Oltchim?

Consiliul judetean Valcea si Prefectul judetului Valcea Radu Renga sa faca o analiza la Oltchim si sa transmita autoritatilor statului. pozitia lor.

Salariatii Oltchim trebuie sa actioneze prin oameni competenti ,respectand legea si sa nu accepte 40 lei de la Piperea in bataie de joc, trebuie sa lupte pentru salvarea Oltchim de la FALIMENT”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Acuzaţii grave la adresa conducerii SC OLTCHIM SA: Au jefuit COMBINATUL!”

 1. Marele Roibu – a nu se confunda cu marele alb – poate spune de ce si cum a procedat in acest mod. Deasemeni stie si cine a luat spetul pentru al tine acolo Imparat ca sa fure fara numar.
  Faptul ca acum "marele" lucreaza cu firmele apendic din cadrul OLTCHIM-ului este clar ca este tatal tuturor ingineriilor cu iz penal.
  Institutiile statului ar trebui sa faca ceva pentru a recupera paguba uriaza pentru ca , are marele roib cheag. Dar se poare ca daca se intimpla ceva , multe capete vor cadea , deoarece sunt multi pe filiera carora le-au crescut palate si masini de ultima generatie pentru care nu cred ca pot justifica contravaloarea.
  Domnilor responsabili in domeniu , de ce va este frica si nu actionati?

 2. Marele Roibu – a nu se confunda cu marele alb – poate spune de ce si cum a procedat in acest mod. Deasemeni stie si cine a luat spetul pentru al tine acolo Imparat ca sa fure fara numar.
  Faptul ca acum lucreaza cu toate firmele apendic din cadrul OLTCHIM-ului este clar ca este tatal tuturor ingineriilor cu iz penal.
  Institutiile statului ar trebui sa faca ceva pentru a recupera paguba uriaza pentru ca , are marele roib cheag. Dar se poare ca daca se intimpla ceva , multe capete vor cadea , deoarece sunt multi pe filiera carora le-au crescut palate si masini de ultima generatie pentru care nu cred ca pot justifica contravaloarea.
  Domnilor responsabili in domeniu de ce va este frica si nu actionati?

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe