Remus Borza: Dacă pe 2 septembrie instanța va da o decizie în dezavantajul CET Govora, sunt obligat de lege să demarez procedura de faliment!

miercuri, 31 august 2016

Ce ţară am ajuns dacă un judecător român vrea să oblige unicul furnizor de apă cadă şi energie termică a oraşului să vândă abur industrial sub preţul de producţie către o firmă poloneză?! Pînă unde merge trădarea şi nepăsarea? Vom afla peste câteva zile - scrie evenimentvalcean.ro

Cu puţin timp în urmă Remus Borza, administratorul judiciar de la CET Govora, a anunţat în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea că, luni, Euro Insolv va renunţa la mandat, în condiţiile în care, vineri, o hotărâre judecătorească nu va fi aşa cum doreşte. Cunoscutul avocat specializat în administrarea firmelor în insolvenţă a sugerat că vinovaţi de aducerea CET Govora în pragul falimentului sunt USG, Oltchim şi magistratul de la Tribunalul Vâlcea care, zilele trecute, a dat o hotărâre în favoarea polonezilor, obligând societatea deţinută de CJV să livreze în continuare abur industrial la un preţ cu mult sub cel de producţie. Borza a lăsat să se înţeleagă că renunţă la mandat din cauză că nu ar mai avea cum să prevină falimentul.

„Dacă pe 2 septembrie instanța va da o decizie în dezavantajul CET Govora, sunt obligat de lege să demarez procedura de faliment. Atâta vreme cât o societate economică, aflată în insolvență, înregistrează pierderi, administratorul judiciar este obligat să declare falimentul. Astfel, luni ne depunem mandatul și nu am luat nici un leu și nici nu voi lua. Timp de 10 ani USG nu a dat nici un leu statului român. Timp de 10 ani a fost finanțat de CET Govora. A fost obligat să investească 46 de milioane de euro în interesul USG. În condițiile în care, din cauza aceleiași societăți, noi înregistrăm 300 de milioane de lei pierderi. Observ că toată lumea plânge de grija USG în loc să plângă de grija CET-ului. Vina mea este că am ținut cu casa și nu cu polonezii.”, a declarat Remus Borza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe