Petiție pentru amenajarea unui parc canin în Râmnicu Vâlcea

luni, 22 august 2016

In atentia Primariei Municipiului Ramnicu Valcea si al Consiliului local,

In atentia Domnului Primar Mircia Gutau, Domnului Viceprimar Veteleanu Ninel-Eusebiu, Doamnei Viceprimar Preda Maria-Carmen, Domnului Secretar Didoiu Ion:

 

    Posesorii animalelor de companie cheltuiesc sume substantiale de bani pentru intretinerea lor. Marginalizarea acestor persoane nu face altceva decat sa mareasca numarul cainilor abandonati si sa descurajeze adoptia.

Amenajarea unui amplasament special destinat plimbarii si recrearii patrupezilor si proprietarilor acestora reprezinta o prioritate, deoarece zilnic alti caini sunt aruncati pe strazi tocmai din cauza netratarii acestui subiect.

O mare parte din cetatenii orasului detin caini si sunt persoane cu drept de vot, asadar ei merita atentie in aceeasi masura.

In ultimii ani in Ramnicu Valcea a crescut exponential numarul animalelor de companie. Dovada in acest sens: cresterea numarului cabinetelor veterinare, a dog-sitter'ilor, a dresorilor si a magazinelor care comercializeaza hrana pentru animale, medicamente, custi, haine si alte accesorii. Aproape ca nu exista scara de imobil in Ramnic in care o familie sa nu detina un caine.

Problema este ca nu avem unde sa-i plimbam. Permanent apar certuri intre cei care poseda caini de companie si cetateni care nu au astfel de animale. In parcuri nu avem acces cu ele, iar spatiile verzi din jurul blocurilor au fost in mare parte ingradite fara a permite patrunderea cu usurinta in interior.

Se doreste macar un singur parc sau loc amenajat in Ramnic, in care detinatorii de caini sa poata iesi cu acestia la plimbare, asa cum au multe orase din Romania, spre exemplu: Bucuresti, Brasov, Deva, Alba Iulia, Cluj, Timisoara, Botosani, etc..

Nu pretindem mai mult decat un simplu spatiu imprejmuit cu gard, in care sa fie o zona umbroasa, un cos pentru reziduuri si cateva reguli prioritare.

Sunt multe locuri care ar putea fi folosite in scopul comunitatii valcene si aflate in momentul de fata in deplina degradare. Unul dintre acestea ar putea fi destinat proprietarilor de animale.

Importanta amenajarii unui asemenea spatiu consta in faptul ca posesorii de patrupezi se vor simti mai tutelati, vor fi mai informati si vor deveni mai responsabili. In sfarsit ar avea unde se intalni si schimba pareri, impresii referitoare la educatia unui caine, drept consecinta s-ar reduce abandonurile si ar creste numarul adoptiilor.

Va rugam sa faceti un efort si in favoarea noastra, a iubitorilor de animale.

Totodata cerem si aplicarea legii in vigoare 205/2004 privind protectia animalelor, republicata in 2014 in Monitorul Oficial al Romaniei.

Va rugam sa urmariti solutionarea si redactarea in termen a unui raspuns.

In speranta unui rezultat pozitiv, va multumim anticipat!

Acest text poate fi integrat de fiecare dintre noi intr-un email si ulterior trimis la adresa: [email protected]

 

Petitie online organizata de Vaetoiu Nicoleta Loredana si sustinuta de catre cetateni ai orasului Ramnicu Valcea: http://www.petitieonline.com/amenajarea_unui_parc_canin

Contact: [email protected] .

Semnat: https://www.facebook.com/cainivalcea/

 

 

Semneaza si distribuie petitia pentru amenajarea unui parc canin in Ramnicu Valcea!!

 

https://www.facebook.com/cainivalcea/    Contacteaza autorul petitiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe