I s-a făcut rău la audieri: Maria Tudor a fost transportată, de urgență, la spital! Ion Tudor: Sunt consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei mele!

miercuri, 31 august 2016

I s-a făcut rău la audieri:  Maria Tudor a fost transportată, de urgență, la spital

Omul de afaceri Maria Tudor, condusă miercuri, la amiază, la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală, a fost transportată cu ambulanţa, în cursul serii, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor.Aceasta a fost escortată de o maşină a Jandarmeriei, dar şi de soţ, care a declarat că este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei sale". Tot în cursul zilei de miercuri au fost aduse de la Constanţa şi Bucureşti, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor.

De altfel, în cursul zilei, administratori sau foşti salariaţi cu funcţii de răspundere în firmele administrate de familia Tudor au fost audiaţi de procurorii PÎCCJ-ului.

În cursul zilei de miercuri, procurorii ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat 16 percheziţii, atât domiciliare, cât şi la sediile mai multor societăţi care aparţin uneia dintre cele mai influente familii de oameni de afaceri din judeţul Vâlcea, Ion şi Maria Tudor. Percheziţiile au fost efectuate într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a reieşit că, în perioada 2006 - 2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

 

Maria Tudor este considerată unul din cei puternici oameni de afaceri din Vâlcea, care deţine afaceri în turism (hoteluri în staţiunile Băile Olăneşti şi Mamaia), în industrie (Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea), în media (Televiziunea Regională VTV) şi mai multe imobiliare.

Sursa: Agerpres

Foto: Gazeta Valceana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe