Două șoferițe au adormit la volan şi au provocat accidente rutiere GRAVE!

marți, 16 august 2016

Având în vedere perioada concediilor şi distanţele lungi care ar putea fi parcurse cu autovehiculul, riscul ca un accident rutier să fie produs ca urmare a adormirii la volan este unul mai ridicat. Doar ieri s-au produs 2 accidente rutiere pe fondul oboselii la volan.

Pentru siguranţa în trafic  conducerea în stare de oboseală constituie un real pericol. Oboseala la volan se manifestă prin diminuarea vitezei de reacţie, pierderea capacităţii de concentrare a atenţiei, deformarea percepţiei senzoriale, nehotărâre şi greşeli decizionale.  Pericolul generat de oboseala accentuată este amplificat de faptul că, în comparaţie cu şoferii care au consumat alcool, cei care tind să adoarmă la  volan nu fac nici o încercare de a încetini sau de a evita impactul.  Categoriile de persoane cele mai predispuse  sunt cei care conduc noaptea, şoferii care conduc vehicule comerciale pe distanţe lungi, tinerii fără experienţă,  dar şi cei care suferă de tulburări ale somnului.

O conducătoare auto de 33 de ani, cetăţenie poloneză a condus pe DN 7  din direcţia Sibiu – Rm. Vâlcea un autovehicul, iar la km 222 + 929 m din cauza adormirii la volan a pierdut controlul direcţiei de deplasare spre dreapta, a rulat pe şanţul drumului, a acroşat un capăt de pod după care a lovit un pieton de 25 ani, din municipiul Sibiu care se afla în calitate de pieton.

În urma impactului a rezultat rănirea pietonului transportat la Spitalul de Urgenţă Sibiu.

Conducătoarea auto şi pietonul  au  fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La distanţă de nici o oră, pe DN 67 – Stoeneşti, S. Andreea, de 39 de ani, din judeţul Galaţi a condus un autoturism din direcţia  Rm. Valcea – Tg. Jiu , iar la km 170+600 m, pe fondul oboselii, într-o curbă uşoară la stânga, a părăsit partea carosabilă către dreapta direcţiei de deplasare lovind  un cap de pod, după care s-a răsturnat pe spaţiul verde.

Din accident a rezultat decesul Sandrei I., de 65 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă care a fost transportat la SML Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei, precum şi rănirea conducătoarei auto şi unei alte pasagere minore în vârstă de 10 ani.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pentru a putea conduce autovehicule în condiţii de siguranţă, respectaţi următoarele recomandări ale poliţiştilor :

Odihniţi-vă bine înainte  de  a porni la drum;

Dacă nu vă simţiţi bine sau suficient de odihniţi, nu conduceţi;

Evitaţi administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenţionaţi să plecaţi la drum;

Etapizaţi-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca şi a vă odihni;

Evitaţi să conduceţi pe timp de noapte. Şansele de implicare în accidente sunt mult mai mari noaptea târziu şi dimineaţa devreme;

Ca şoferi profesionişti , nu uitaţi că nerespectarea timpilor obligatorii de conducere şi de odihnă sunt abateri grave ce pot pune în pericol viaţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Mulţi  şoferi, atunci când se instalează semnele oboselii,  cred că se pot autocontrola  şi pot împiedica adormirea la volan, continuând să conducă. Dar ştiaţi că o aţipire  este o pierdere scurtă şi neintenţionată a cunoştinţei, caracterizată  prin închiderea  ochilor pentru mai mult de câteva secunde. Acesta vă poate costa  viaţa  dacă se întâmplă atunci când sunteţi la volan.

ÎN TIMPUL UNEI AŢIPIRI DE NUMAI 4 SECUNDE, ATUNCI CÂND CONDUCEŢI UN AUTOVEHICUL  CU VITEZA MEDIE DE 100 KM/H, MAŞINA DUMNEAVOASTRĂ PARCURGE ÎN MOD NECONTROLAT O DISTANŢĂ DE 111 METRI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Două șoferițe au adormit la volan şi au provocat accidente rutiere GRAVE!”

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe