|sâmbătă, decembrie 4, 2021
  • Follow Us!

Rădulescu îi spune verde-n față lui Borza: Disponibilizările de la CET Govora trebuie se se facă cu DREPTATE! 

constantin-radulescu-3-martie-2016-608x400

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, este îngrijorat în legătură cu valul de disponibilizări de la CET Govora, unitate economică aflată în insolvență. Mai mulți angajați acuză lipsa de transparență și corectitudine în realizarea listelor de disponibilizări. Azi, la sediul CJ Vâlcea, președintele Constantin Rădulescu se va întâlni cu administratorul judiciar Remus Borza pentru a analiza criteriile avute în vedere la întocmirea listelor de concedieri.

Ma astept ca aceste disponibilizari sa fie facute cu dreptate si sa nu nasca drame personale sau familiale. Oricum este important rezultatul final: salvarea acestei unitati economice strategice pentru judetul nostru pe care am preluat-o in aceasta situatie.  – ne-a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Iată ce spun angajații concediați:

Scrisoare deschisa adresata

Domnului Administrator Judiciar

Av Remus BORZA

  

            Va rugam sa analizati urmatoarele aspecte cu privire la intocmirea listelor cu personalul ce urmeaza a fi concediat:

                        – in regulamentul intern (intrucat contract colectiv de munca nu exista) au fost stabilite si aprobate criteriile de care trebuia sa se tina cont la intocmirea listei cu salariatii ce urmeaza sa fie diaponibilizati si anume:

                        – salariati privatizati – In toate interviurile ati pus accent pe privatizare spunand ca incurajati acest lucru si le dati posibilitatea acestora sa isi vada de afacerile proprii fara sa mai incurce locurile de munca la CET. Conducerea CET prin directorii de directie nici pe departe nu au respectat acest criteriu, pastrandu-se acesti salariati

mai departe in societate ;

                        –  salariati care lucreaza si la alte societati – Cu buna stiinta a actualilor directori au ramas si aceste persoane, aproape la toate directiile;

                        – salariati avand conditii de pensionare, au fost pastrati  inclusiv directori de directie, sefi de sectie, sefi servicii si alt personal .

                        – salariati avand conditii de pensionare anticipata (1-2 ani pana la pensie) – Si in aceasta categorie au ramas multi salariati;

                        – salariati cu abateri ;

Cu toate ca este specificat in regulament ca anumite categorii de salariati ar trebui protejate nu s-a tinut cont :

                        – au fost pusi pe lista disponibilizatilor salariati unici intretinatori ai familiei,

                        – au fost pusi pe lista disponibilizatilor salariati unici intretinatori ai familiei avand copii in intretinere, creand drame grave in randul acestora(posibilitatea pierderii copiilor datorita lipsei unui venit);

                        – au fost puse pe lista salariate care sunt in concediu pentru cresterea copiilor.

            In cadrul sectiilor de exploatare au ramas ecomonisti (sectia cazane, sectia turbine, sectia combustibil, serviciul productie, serviciul tehnic, etc) .

Intrebarea care se pune este daca CET Govora va putea sa functioneze mai departe numai cu economisti, sau mai este nevoie si de personal tehnic care sa asigure functionarea societatii .

 Dupa o analiza a specializarii personalului TESA se va constata ca peste 70% sunt in domeniu economic si restul , sau poate chiar mai putin in domeniu tehnic (pe profil mai putin de 3% ).

In interviurile televizate ati punctat ca la CET sunt foarte multi angajati la directia generala, directia resurse umane, achiziti, directia economica.Cu toate acestea in aceste directii s-au disponibilizat foarte putine persoane sau deloc gratie actualilor directori.

Nu intelegem pozitia actualilor directori cu privire la bunul mers al societatii, considera ca au cu cine lucra mai departe sau stiu ca si ei vor fi schimbati si nu le pasa.

Au lucrat la listele de disponibilizari directorii care au dus societatea in insolventa – oare acestia mai erau in masura sa faca acest lucru ?

Listele au fost dicutate , daca au fost discutate si nu impuse, cu liderii de sindicat , care sunt niste „hahalere” pe care societatea i-a platit ca pe niste trantori si pe care si noi ca salariati i-am platit si nu au facut nimic in afara de a ne disponibiliza neavand contract colectiv de munca, care sa ne protejeze.

Daca listele erau discutate si analizate cu sindicatele ,la intalnirea cu dumneavoastra de ce a mai fost nevoie ca anumiti lideri de sindicat sa intervina pentru „salvarea” unor cazuri sociale. Este clar ca acestea nu au fost analizate inainte ci au fost intocmite numai  de directori dupa bunul plac.

De ce mai tineti directorii care au falimentat CET GOVORA cu salarii de 15000 lei pe luna la care se adauga si alte sporuri , ca sa termine definitiv societatea?

Unii dintre ei avand conditii de pensionare de ce nu pleaca, au impresia ca sunt managerii de care societatea are nevoie?

 Daca erau buni specialistisi si buni manageri  de ce nu si-au pus in aplicare cunostintele pe care le aveau pentru a preintampina acest dezastru.

Atat directorii cat si liderii de sindicat sunt in cardasie si nu i-au trecut pe lista pe cei care au fost adusi de  „persoane influente”, care nu fac nimic si in schimb au fost  trecuti pe lista oameni care au fost si sunt devotati societatii.

Aceste „persoane influente  ”au intervenit si  pentru  protejatii lor care oricum nu faceau nimic, au fost scosi de pe listele de concediere si au fost trecuti salariati care merita sa ramana in cadrul societatii avand cunostinte in domeniu , experienta si dorinta de munca.

Nu am cunoscut si nu cunoastem care a fost situatia financiara a societatii la data insolventei, dar consideram ca toti managerii societatii sunt raspunzatori pentru starea in care a ajuns societatea si o data cu ea si noi ca salariati care am ramas fara un loc de munca, si  nu ne facem vinovati ca acestia s-au indestulat din averea societatii.

Directorii societatii, acesti aventurieri si oameni de afaceri au intocmit tot felul de liste si organigrame astfel incat sa isi pastreze clientela de afacere, pe care a adus-o si nu o poate da afara pentru ca ii ameninta ca vor spune tot ce stiu.

Lista de sesizari ar fi lunga pentru ca ea inglobeaza suferinta si neputinta scoaterii in evidenta a dreptatii venita atat de la cei disponibilizati, cat si din partea salariatilor ramasi care au de suferit si nu pot striga adevarul fiind amenintati.

            In speranta ca veti citii aceste randuri suntem increzatori ca va veti implica in analiza si corectarea nedreptatilor facute.

 

                                                                                                                                                                                                                                         Cu multumiri,

 salariatii disponibilizati pe nedrept

Leave a Response