Lazăr Comănescu, la Festivalul păstoresc 'Învârtita Dorului': E un moment de bucurie sufletească, încărcat de spiritualitate

duminică, 26 iunie 2016

 

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, originar din Vaideeni, a fost prezent duminică la Festivalul "Învârtita Dorului", el salutând efortul autorităților din localitate pentru păstrarea tradițiilor populare specifice vieții păstorești.

"Îmi arog dreptul de cetățean al acestui loc. Este un moment de bucurie sufletească pentru mine. Este un moment încărcat de spiritualitate. De 48 de ani, la Vaideeni, constatăm că se păstrează tradiția și este de apreciat faptul că autoritățile din Vâlcea duc mai departe tradiția. E o zonă a valorilor pe care tinerii trebuie să o cunoască. (...) Categoric voi fi prezent și la edițiile viitoare și, ca o particularitate, am discutat cu primarul din Vaideeni să facem o recomandare ca invitații să fie îmbrăcați în portul popular", a precizat Comănescu.

"Învârtita Dorului" este un festival păstoresc care se ține anual în ultima duminică a lunii iunie. Cu această ocazie, păstorii vâlceni își etalează tradițiile și portul originar din Transilvania, ținând să arate că la origine provin din satele din sudul acestei zone.

Astfel, la acest festival, au participat reprezentanți ai comunităților păstorești din nordul Gorjului, Argeșului, dar și din Mărginimea Sibiului.

AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe