Vâlcea: PNL - 52 primari, PSD - 32, PER - 2, ALDE - 2 și 1 independent (numărătoare paralelă partide)

luni, 6 iunie 2016

Liberalii și-au adjudecat 52 de primării, social-democrații 32, ecologiștii 2, ALDE 2 și un independent, sunt rezultatele în urma numărătorii paralele efectuate de partidele din Vâlcea.

Astfel, liberalii au reușit să-și adjudece primăriile din orașele Bălcești, Berbești, Ocnele Mari, Brezoi, Călimănești, Govora, în timp de PSD a obținut victoria în municipiul Drăgășani și orașele Băbeni, Horezu, Băile Olănești.

De remarcat faptul că atât PNL cât și PSD au făcut schimb de orașe față de mandatul 2012—2016, liberalii au pierdut în detrimentul PSD orașele Horezu și Băbeni, dar au luat de la social-democrați orașele Bălcești și Ocnele Mari.

PSD a pierdut însă Primăria Râmnicu Vâlcea, cea care revine fostului primar democrat-liberal de până în 2010, Mircia Gutău, oferind astfel Partidului Ecologist Român o primărie reședință de județ. Ecologiștii au reușit să câștige și Primăria comunei Măciuca.

ALDE Vâlcea a obținut două victorii, în comunele Runcu și Ghioroiu, iar un independent, Constantin Neagoe, a câștigat un nou mandat la Primăria Ionești.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe