|vineri, decembrie 9, 2022
  • Follow Us!

Trei hackeri din Vâlcea, în atenţia televiziunii NBC 

gruparea-de-hackeri-anonymous-465x390

Trei hackeri din România, jud. Vâlcea au ajuns în atenţia televiziunii NBC. Țara noastră este unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora, conform unui jurnal de ştiri al NBC.

”Infracţionalitatea cibernetică îi costă pe americani miliarde de dolari pe ani. Deşi este o ţară mică din Europa de Est, România este şi unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora”, potrivit unui jurnal de ştiri al NBC, scrie Ziarul Financiar. NBC adăugat că în Transilvania, pe lângă imaginile pitoreşti şi poveştile despre Dracula, vampirii din acele locuri nu mai vor ”sângele” oamenilor, ci banii., potrivit realitatea.ro.

”Infracţiunile cibernetice au fost o problemă în România. Cele mai multe cazuri de infracţiuni au fost raportate în Râmnicu Vâlcea, oraş care a devenit cunoscut drept ”hackerville”. Oraşul a ajuns faimos în urma numeroaselor fraude financiare şi a licitaţiilor trucate care aveau epicentrul acolo”, a declarat pentru NBC Paul Vitchock, agent special FBI.

Leave a Response