Se închide DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

sâmbătă, 28 mai 2016

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:45), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere. Din cauza precipitațiilor din ultima perioadă de timp, carosabilul s-a deteriorat, iar autovehiculele circulă cu viteză redusă. Urmează să se efectueze lucrări de plombare. Aşadar, este posibil să se formeze coloane de autovehicule. Îi sfătuim pe conducătorii auto să nu se angajeze în depăşirea acestora.

În data de 29 mai 2016, în intervalul orar 4:00 – 7:00, se va închide DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 200+615 şi 201+251 de metri, în vederea executării lucrărilor de montare a grinzilor marginale la viaductul Cârligu Mic. Totodată, reamintim că pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a acestui viaduct, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

Către (şi dinspre) Bucureşti, ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1 Veştem – Braşov – DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti – Bucureşti, iar pentru cel uşor DN1 Veştem – Braşov – DN1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti.

Îi sfătuim pe conducătorii auto care doresc să circule pe DN7 – Valea Oltului să îşi planifice călătoria astfel încât să evite intervalul orar de închidere a circulaţiei (4:00 – 7:00).

Tot în județul Vâlcea, circulația rutieră pe DN7D (drum naţional secundar, de interes local) este întreruptă la km 4+350 de metri, în zona localității Câineni, din cauza viiturilor. Accesul către localitățile Boișoara și Titești se realizează din DN7, prin localitatea Racovița, pe drumurile județene DJ703M și DJ703P.

În judeţul Hunedoara, traficul rutier va fi oprit în reprize sau restricţionat pe DN7 Deva – Ilia, în zona Săcămaş – Leşnic, pentru tăierea unor arbori de pe marginea drumului. Lucrările vor continua şi în zilele următoare.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, a fost reluată circulaţia în zona Siriu, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Restricţia de tonaj este impusă din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri). Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1Săcele – Braşov.

Restricţie de tonaj există şi pe DN39, în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România:  http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20restrictie%20pod%20Agigea%2016%2005%202016.pdf).

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.). De asemenea, până în data de 30 septembrie 2016, pe DN7C este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83, pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.

Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, DN67C (Transalpina) este închis până în data de 31 mai 2016, între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 67+400 (Obârşia Lotrului). Întrucât deszăpezirea se efectuează cu dificultate, este posibil ca perioada de închidere să se prelungească.

***

Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic și să păstreze în mers o distanţă care să le permită oprirea în condiţii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe