|sâmbătă, decembrie 10, 2022
  • Follow Us!

Buican, un politician NESERIOS! În urmă cu câteva zile spunea că exclude insolvența CET-ului! 

Buican-aniversare-Bulgaria-2014

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, omul care conduce de facto, prin marionete, Consiliul Județean și CET Govora (management liberal sută la sută!) îi MINTE CU NERUȘINARE pe vâlceni. Iată încă o dovadă a acestei afirmații: În data de 22 aprilie 2016, Buican a spus într-un interviu acordat publicației Curierul de Râmnic că este exclusă insolvența la CET Govora, 7 zile mai târziu conducerea CET-ului a băgat la Tribunal actele insolvenței. Acesta este Buican, dragi vâlceni, un mincinos și un om NESERIOS! Acest ipochimen vrea să ajungă președintele Consiliului Județean Vâlcea! 

Iată fragmentul din interviul cu pricina:

Domnule Buican, la nivelul judeţului, sunt tot felul de zvonuri, de care cu siguranţă aţi auzit, privitor la faptul că PNL Vâlcea ar vrea să aducă CET Govora în insolvenţă. Cum comentaţi dumneavoastră aceste afirmaţii?

Din punct de vedere legal, PNL Vâlcea nu poate să aducă CET Govora în insolvenţă. Nu există niciun fel de legătură, de niciun fel, între PNL şi CET. Pe de altă parte este adevărat că CET Govora înregistrează o perioadă mai grea, însă din informaţiile pe care le deţin nu se pune problema insolvenţei. Recunosc, nu sunt eu cel mai în măsură să vă răspund la această întrebare, însă repet: din informaţiile pe care le deţin până în prezent, nu există un asemenea scenariu al insolvenţei.

Atât eu cât şi colegii din PNL care ocupă funcţii de conducere în cadrul Consiliului Judeţean ne dorim o societate CET Govora comercială puternică, eficientă, care lucrează în interesul cetăţenilor şi nu în interes particular şi de grup, aşa cum a fost în ultimii 25 de ani. Toate măsurile administrative luate de către Consiliul Judeţean în privinţa CET Govora au avut rolul de a transparentiza activitatea CET Govora, de a eficientiza cea mai importantă companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean şi de a stopa căpuşarea acestei companii de stat de către grupurile de interese ce roiesc de 25 de ani în jurul CET Govora (nr – au eficientizat-o liberalii până a intrat în INSOLVENȚĂ!). În concluzie, vă repet: nici eu şi nici PNL nu ne dorim insolvenţa CET sau mai ştiu ce alte bazaconii. Noi ne dorim un CET eficient, transparent, puternic şi competitiv. şi ne dorim să stopăm căpuşarea acestei importante companii judeţene. Restul sunt doar campanii de manipulare puse la cale de cei ce au avut beneficii financiare nejustificate de la această companie (NR – și acum, Buicane, îți înghiți cuvintele ca pe broaște după ce ai băgat tu și gașca ta de neaveniți – CET-ul în insolvență?!).

One Response to Buican, un politician NESERIOS! În urmă cu câteva zile spunea că exclude insolvența CET-ului!

  1. Victor

    Desi nimeni nu reuşeşte încă să înţeleagă de ce PNL a băgat CET Govora în insolvenţă tocmai înainte de Paşti şi cu o lună până în alegerile locale, totuşi, se pare că o mare problemă vor avea oamenii din Carierele Berbeşti şi Alunu, deoarece vor rămâne ai nimănui.Se va încerca probabil, de prima dată să se scape definitiv de ei – preluarea lor nu a fost pe placul CET de prima dată, dar nu au avut ce face, Ciurel(fostul director general al CEO) le-a impus asta, altfel nu le mai dădea cărbune pe degeaba cum le-a dat ani de zile.Al doilea lucru se va încerca scăderea salariilor minerilor, concomitent cu reducerea numărului de personal din minerit, cu închiderea unor câmpuri miniere.
    Apoi, probabil, minele vor reveni de drept(aşa cum e prevăzut în Contractul de Transfer) la CEO – CET-ul nu a plătit absolut nimic până acum CEO.Odată cu revenirea minelor la CEO, CEO le va opri automat activitatea , neavând piaţă de desfacere a cărbunelui(alta decât CET Govora) şi va ţine cont şi de costul de producţie ridicat al tonei de cărbune din Berbeşti.Dacă CEO va opri activitatea din Berbeşti, bine ar fi ca, oamenii să primească plăţi compensatorii conf. ORD. 36, măcar 2 ani de aici încolo să primească venit de completare la cei care îndeplinesc criteriile, iar ceilalţi să mai rămână să „păzească” utilajele şi benzile, până vor îndeplini şi ei condiţiile de pensionare anticipată.Acest lucru se face chiar în perioada aceasta la Cariera Seciuri din Judeţul Gorj, carieră vecină cu Alunu şi fostă componentă a Exploatarii Miniere Berbeşti.CET Govora încă nu va muri, va avea variante de scăpare, dar Berbeşti şi Alunu nu au cum scăpa de închidere – numai o minune îi mai poate salva.CET Govora îsi luase oricum o pălărie mult prea mare de a coordona şi susţine şi activitate minieră, neavând nici puterea economică necesară pentru asta.Păcat de toate firmele care s-au încrezut în promisiunile CET până acum şi au „sponsorizat” practic activitatea acestei entităţi, primind ca plăţi firimituri cu care nu şi-a putut plăti nici măcar salariile angajaţilor proprii.Oare ce atitudine vor avea oamenii din Berbeşti când vor vedea adevărul crud, de stitudinea sindicatelor nu poate fi vorba – sunt „vândute” de mult administraţiei, iar cele care mai „pâlpâie” câte ceva nu au credibilitate.Nu ştim unde va duce această nesiguranţă şi mai degrabă siguranţa pierderii locurilor de muncă să fie cumva acompaniată de orice fel de măsuri de sprijin social posibil.Aşteptăm să vedem dacă Remus Borza va accepta să preia insolvenţa CET(băieţii deştepţi speră că îl vor lămuri să îi menţină tot pe ei la butoane) şi, dacă va prelua ce măsuri va lua.

     

Leave a Response