Stiudiu DWF: Interesul locuitorilor judetului Valcea pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 53.85%!

joi, 26 mai 2016

 

Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii seo DWF au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Valcea sunt alesi in Parlamentul Romaniei 8 deputati si 4 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari intalnim in judetele Teleorman sau Sibiu.
Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Valcea pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 53.85%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Valcea au fost cautate de 2,400 de ori. Acest numar este in crestere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 1,560 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Cresterea plaseaza judetul Valcea pe locul 2 in topul judetelor cu cele mai mari variatii pozitive. O crestere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Valcea pentru politicientii locali o putem sesiza in Bistrita-Nasaud (57.14%).
Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 60%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 40%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Valcea in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 38.54%, valoare mai mica fata de media nationala, de 42.19%. Cresterea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod pozitiv numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe