Șpârle și șopârle, 18.04.2016

duminică, 17 aprilie 2016
  • Numirea noului prefect Radu Renga a produs în mediul politic şi administrativ cele mai multe controverse din spaţiul public. După ce a tăiat frunze la câini timp de 4-5 ani pe la Prefectura Vaslui, Renga a fost trimis efectiv săptămâna trecută de premierul Cioloş la Vâlcea să „bage gunoiul sub preş” pentru a nu se mai vedea defectele de la Prefectură. Nu a existat nici un fel de motivaţie la decizia primului ministru, însă Cioloş avea variante mai bune pentru postul respectiv, oameni apolitici şi cu o bună reputaţie profesională şi morală. Se ştie trecutul „pătat” al lui Radu Renga, încă de prin anii 1999-2000, când aducea... sute de pâini gratis la minerii care au invadat Râmnicul şi purta războaie prin AJOFM Vâlcea cu fostul prefect Dumitru Cornoiu. În ciuda faptului că a anunţat, încă de la învestire, că vrea să aibă o relaţie bună cu presa, Radu Renga a „călcat în străchini” chiar de la început şi se anunţă o perioadă grea pentru noul-vechi prefect de Vâlcea!

 

  • Primarul din Prundeni, Ion Horia Horăscu, nu mai are nici un fel de emoţii în perspectiva alegerilor locale, asta pentru că toate sondajele de opinie l-au dat drept câştigător al unui nou mandat cu procente de peste 86%. Celelalte partide au pus candidaţi „de paie”, convinse fiind că vor pierde din start competiţia electorală. Se vede cu ochiul liber că, în ultimii ani, Ion Horăscu a reuşit să transforme comuna Prundeni în cea mai modernă localitate rurală din România. Punct!

 

  • Coincidenţă sau nu, corturile de strângere de semnături din centrul Râmnicului pentru candidaţii la primărie ai PSD şi PNL erau... una lângă alta, la nici un metru distanţă.

 

  • În sfârşit o veste bună de la liberali: cercetatul penal într-un dosar de corupţie Gică Păsat, preşedintele interimar al CJ Vâlcea şi cel care a pus pe butuci CET Govora şi RAJDP, nu va mai fi pus pe lista de consilieri judeţeni ai PNL la alegerile din 5 iunie. Pe surse am aflat că Păsat le-a pus la dispoziție procurorilor DNA mai multe documente, care-l incriminează pe președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican...

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe