|miercuri, mai 12, 2021
  • Follow Us!

În Prundeni s-a dat startul investițiilor 2016 

prundeniul-primarului-horascu-participa-la-alt-concurs-de-importanta-nationala-majora

În Prundeni s-a dat startul investițiilor 2016Dupa cum era de asteptat, odata cu venirea timpului favorabil, în Prundeni s-a declansat campania lucrarilor edilitare.

Este vorba de modernizarea drumului Tritesti pe o distanta de 1 km.

Drumul devenise impracticabil de mai bine de 30 de ani, asigura legatura dintre DN64 – actualul drum forestier GIGI BLEAU (recent reabilitat) si culmea dealului unde sunt nu mai putin de 300 fermieri care au 800 ha de vita de vie.
Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului, inainte de culesul viilor, sa se poata circula pe acest drum cu infrastructura de beton rutier, rigole pentru scurgerea apelor pluviale, si un imens zid de prijin, pentru a preveni eventualele alunecari de teren.
Finantarea va fi asigurata dintr-un proiect pe „situatii de urgenta” care este depus de Institutia Prefectului la Guvern si care se afla evaluat la Secretariatul General al Guvernului, urmand a fi depus spre aprobare intr-o viitoare sedinta de guvern.
Primarul din Prundeni Ion Horascu va turna imbracatura asfaltica pe inca 10 km de drumuri comunale pregatite din toamna anului tecut, unde s-a introdusa deja reteaua de canalizare, gaze naturale, – cu rigole laterale, fiind nevoie de o perioada de timp pentru tasarea terenului pentru aceasta operatie.
De beneficiile acestor lucrari se vor bucura cca 100 de gospodarii.
Tot in aceasta perioada se vor asfalta si Drumul Morii si Drumul Viilor din satul Calina.
In Prundeni sunt deschise concomitent in aceasta perioada cinci santiere cu privire la care vom reveni cu informații.

Leave a Response