„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 13, DIN RÂMNICU VÂLCEA

sâmbătă, 5 martie 2016

 

 

Şcoala Gimnazială Nr. 13 din Râmnicu Vâlcea şi-a deschis larg porţile în data de 03.03.2016, pentru a primi preşcolarii, cadrele didactice, dar şi părinţii şi bunicii dornici de a vedea lumea nouă în care vor păşi mulţi dintre cei mici.

Şcoală cu tradiţie în învăţământul alternativ vâlcean, propune pentru anul şcolar 2016-2017 două clase în sistem step by step şi una pe tradiţional, motiv pentru care invitaţii au văzut cele trei clase recent amenajate în care micuţii vor păşi din această toamnă. Clasele, dotate cu mobilier nou, cu videoproiectoare şi calculatoare, au fost o adevărată atracţie pentru copii, dar şi pentru părinţi. Cei mici au fost întâmpinaţi de colegii mai mari care le-au pregătit şi un program artistic, dar şi de doamnele învăţătoare ce îi vor introduce într-o lume nouă din această toamnă. Cadrele didactice sunt titularele şcolii, oameni cu o foarte bună pregătire profesională,  şi îi vor ghida pe şcolărei din clasa pregătitoare până în clasa a patra.

După vizitarea spaţiilor de studiu, au pătruns în sala de mese unde vor servi masa de prânz. Sala se ridică la nivelul aşteptărilor părinţilor, deoarece respectă toate standardele.

Pe holuri, micuţii au fost conduşi de personajele magice, Mickey şi Minnie Mouse. Aceştia au susţinut un spectacol în Sala de Festivităţi a şcolii, apoi cei mici au schimbat locurile cu elevii din clasele primare, devenind pentru puţin timp şcolari. Astfel, emoţiile unui nou început au fost spulberate.

La biblioteca şcolii, doamnele învăţătoare au prezentat părinţilor şi bunicilor oferta educaţională. Astfel, părinții şi bunicii au fost conștientizați de faptul că această clasă pregătitoare are un rol foarte bine definit, acela de liant, pentru o trecere prietenoasă spre clasa întâi. De asemenea, părinții au fost încântați de activitățile oferite în cadrul școlii, dându-le copiilor posibilitatea unei dezvoltări personale armonioase. La final s-a punctat faptul că o bună colaborare între şcoală şi familie duce la succes.

Acţiunea la care au participat preşcolari de la Grădiniţa cu PN. Nr. 6, Grădiniţa cu PP. Nr. 14, Grădiniţa cu PP. Ostroveni 3, dar şi de la alte unităţi din zonă, a avut, aşadar, rolul de a vedea deschiderile alternativei educaţionale, dar şi condiţiile excelente oferite de spaţiile de studiu din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 13 şi de a cunoaşte cadrele didactice care vor îndruma paşii micuţilor în universul cunoaşterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe