Viceprimarul din Băile Govora, găsit în stare de incompatibilitate de ANI, dat pe mâna Procuraturii!

miercuri, 30 martie 2016

 

  • în plus, ANI a sesizat Parchetul în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către viceprimarul din Govora a infracțiunii de fals în declarații

 

Zilele trecute, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum şi indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foşti sau actuali aleși locali (9  primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali). Printre aceştia se numără Bogdan Dumitrică, viceprimar al orașului Băile Govora, județul Vâlcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deținea simultan funcția de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică, membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale „Dumitrică Bogdan”. Vicele din Govora s-a mai aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 23 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar şi administrator al SC Monela Stil SRL. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) şi d) din Legea nr. 161/2003 precum şi dispozițiile art. 91, alin. (3),  teza I din același act normativ. Bogdan Dumitrică nu a menționat deţinerea calităţii de membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale „Bogdan Dumitrică” în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar la datele de 12 iunie 2014 și 10 iunie 2015. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Bogdan Dumitrică a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

Bogdan Dumitrică a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Numai că vicele din Govora, Bogdan Dumitrică nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Mai spunem că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe