Șpârle și șopârle, 21.03.2016

duminică, 20 martie 2016
  • Ultima descoperire din Vâlcea a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este de fapt un... mare „fâs”. Potrivit comunicatului ANI, Titel Popa, viceprimar al oraşului Băile Olăneşti, a fost găsit în stare de incompatibilitate în perioada 16 iunie 2012 - 7 aprilie 2014, întrucât, a deținut simultan funcția de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Popa Titel Persoană Fizică Autorizată”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. 1, lit. g din Legea nr. 161/2003. Însă, ANI nu a văzut că Popa Titel a încasat de la respectivul PFA doar 500 lei într-un an, ceea este un mizilic faţă de alţi viceprimari din Vâlcea care conduc „din umbră” afaceri de zeci de mii de euro. Mai spunem că Titel Popa a mai câştigat în 2014 circa 5.000 lei din cântări bisericeşti şi 30.000 lei din funcţia de viceprimar al staţiunii Băile Olăneşti.

 

  • La Primăria Voineasa se pare că liberalii nu mai merg pe mâna actualului edil şef Gigi Stanciu la alegerile locale din 5 iunie. De altfel, Stanciu nu a fost prezent la ceremonia de lansare a candidaţilor PNL, însă nu a fost anunţat oficial nici un alt nume pentru acest post.

 

  • Situaţia confuză persistă în cadrul ALDE Vâlcea, după demisia fostului senator Dan Niţu. Cu toate că a trecut o săptămâna de la acel moment, nici până astăzi nu a fost numită de la centru o conducere interimară. Conform statutului, în cazul în care este vorba de un parlamentar, conducerea partidului este unică, iar atunci când nu este senator sau deputat, conducerea este bicefală. Aşa că acum se revine la formula de doi co-preşedinţi, câte unul de la fostele partide PC şi PLR. Luni, este programat Biroul Politic Naţional al ALDE care va tranşa situaţia de la organizaţia din Vâlcea, însă se aude că se vor face „jocurile” în favoarea celor trei noi veniţi (Remus Grigorescu, Adi Buşu şi Dumitru Lovin), fapt ce se va lăsa cu „vărsări de sânge” în cadrul ALDE Vâlcea.

 

  • O alegere inspirată şi bine venită a organizaţiei PSD Vâlcea: Ion Cătănoiu, cel care a condus exemplar Primăria comunei Ioneşti în perioada 2000-2008, va candida din nou la alegerile locale din vara acestui an. Deja, majoritatea oamenilor din comună s-au săturat de abuzurile pe bandă rulantă comise de baronul Constantin Neagoie şi îl vor trimite la... lada de gunoi peste două luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe