Șpârle și șopârle, 03.03.2016

joi, 3 martie 2016
  • În mod cu totul involuntar, şeful Poliţiei Vâlcea, Ion Stoica, a produs rumoare şi zâmbete la colţul gurii din partea asistenţei atunci când a anunţat la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, desfăşurată luni, că „o să o tragem continuu”. Desigur, se referea la propunerea de tragere a unei linii continue ce va despărţi sensurile de mers pe drumul naţional DN 7, de pe Valea Oltului, în scopul reducerii numărului de accidente rutiere.

 

  • Borfaşul Nicolae Minea, fostul acţionar al societăţii Alutus SA şi cel care a distrus şi falimentat patrimoniul turistic al firmei în cauză, este pe cale... să fie eliberat din închisoare. Potrivit presei locale, Marian Petru Coveianu, fostul „locotenent” al lui Minea, a fost deja eliberat din închisoare anul trecut, după ce a executat trei ani de detenţie din cei 6 ani din condamnarea primită. Lui Nicolae Minea, instanţa de fond i-a respins recent eliberarea condiţionată după ce a împlinit 60 ani şi a executat jumătate din pedeapsa de opt ani de închisoare, însă sunt şanse mari ca peste câteva săptămâni să iasă de la „răcoare”, în urma unei decizii a Curţii de Apel. Reamintim că, în data de 6 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe inculpatul Nicolae Minea la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate fată de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice sau instituţiilor publice, comisă în cadrul acţiunii de privatizare, săvârşită de persoanele care au atribuţii de conducere, de administrare sau gestionare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Prin activitatea infracţională a lui Minea, s-a creat un prejudiciu de peste 95,5 miliarde de lei vechi, efectul fiind acela al decapitalizării patrimoniului SC Alutus SA în interesul propriu sau în interesul altor firme unde, direct sau indirect, inculpatul avea interese.

 

  • În mod cu totul strategic, consilierul judeţean liberal Bogdan Pistol a lipsit de la şedinţa CJ Vâlcea, de la începutul acestei săptămâni. Omul s-a dat „lovit” în faţa cuplului Păsat-Buican şi a anunţat că nu poate veni la şedinţă, însă Pistol a fost văzut în ziua respectivă... prin Râmnicu Vâlcea, în Centrul comercial Simian, acolo unde îşi are sediul firmei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe