Paraclisul Arhiepiscopal din Râmnic şi-a serbat hramul

duminică, 27 martie 2016

 

Paraclisul Arhiepisopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea şi-a serbat hramul. Biserica a îmbrăcat haină de sărbătoare. Sute de credincioşi au participat la slujbă şi s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Vineri, 25 martie 2016, de sărbătoarea Bunei Vestiri, Paraclisul Arhiepisopal Buna Vestiredin Râmnicu Vâlcea şi-a serbat hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi. Ca în fiecare an, la slujbă au participat sute de credincioşi, fiecare primind câte un pachet cu alimente.

Cuvântul de învăţătură, rostit de Părintele Ştefan Zară, Consilier cultural al Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului, a pus în lumină smerenia şi încrederea în Dumnezeu a Fecioarei Maria, care trebuie să ne fie pildă şi îndemn. Maica Domnului trebuie să ne fie tuturor model de încredere și de ascultare. Atunci când Dumnezeu i-a grăit ei, prin Arhanghelul Gavriil, că va lua în pântece și va naște Fiu, Maica Domnului nu a pus la îndoială cuvântul dat de Dumnezeu, nu s-a gândit la greutățile care o vor aștepta, nu s-a gândit la ceea ce vor spune oamenii, la ceea ce va crede Dreptul Iosif, ci și-a pus viața cu totul în mâna lui Dumnezeu, zicând: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău! Încredere deplină și ascultare totală față de Dumnezeu. Și noi, astăzi, trebuie să nu ne îndoim de cuvântul lui Dumnezeu către noi și să rămânem deplini în ascultarea de Dumnezeu, în ascultarea de ierarhii noștri, de duhovnicii noștri, dar și de semenii noștri. Să învățăm să ne încredem unii în alții și împreună în Dumnezeu. Să învățăm să facem ascultare și să rămânem veșnic în ascultare, căci după cuvântul Sfinților Părinți, cel care fce ascultare, Liturghie săvârșește. Ne încredem mai mult în noi înșine, decât în cuvântul lui Dumnezeu - amarnică înșelare!, a spus părintele.

De asemenea, în cuvântul său, părintele a amintit şi de faptul că sărbătoarea Bunei Vestiri este adevărata zi a mamei, zicând: Astăzi, la Buna Vestire, ar trebui să ne gândim mai mult la mamele noastre, fie că sunt aici printre noi, fie că demult au trecut în Împărăția lui Dumnezeu. Iar gândul nostru să fie o mulțumire adusă acestora, pentru că astăzi, de Buna Vestire, cu adevărat, este ziua mamei creștine. Dacă nu ar fi fost mamele noastre care să ne poarte pe brațele lor, nici noi astăzi nu L-am fi purtat pe Hristos în brațe, dăruindu-L frățiilor voastre. Dacă nu ar fi fost mamele noastre, ocrotindu-ne cu dulcea lor mângâiere, departe am fi astăzi de casa noastră cea cerească. Dacă nu ar fi fost mamele noastre, care să ne poartre de grijă atunci când eram bolnavi sau în necazuri, cum am fi înțeles oare purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de noi? Pentru toate să le mulțumim mamelor noastre!

Pr. Nifon Dorin Iancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe