Annabella intră în forță pe piața bucureșteană, prin preluarea unor spaţii Mega Image!

luni, 28 martie 2016

Premieră în retail: Mega Image închide trei supermarketuri în Bucureşti. În locul lor vor apărea magazine româneşti Annabella

Soţii Dorina şi Dan Mutu din Râmnicu Vâlcea, proprietarii fabricii de conserve de legume şi fructe Râureni şi ai lanţului de magazine Annabella intră pe piaţa bucureşteană prin preluarea unor spaţii Mega Image.

Ce spune Annabella

Cele trei unităţi preluate de Annabella, liderul pieţei vâlcene de retail, sunt Strada Icoanei, nr. 11-13, Strada Copilului, nr. 6-12 şi respectiv Şoseaua Ştefan cel Mare, nr. 56. Magazinul Annabella din Strada Icoanei, nr. 11-13 a fost deschis clienţilor bucureşteni în cursul zilei de sâmbătă, 26 martie 2016, urmând ca în perioada imediat următoare să se deschidă şi celelalte două magazine achiziţionate. "Ne bucură şi ne ambiţionează intrarea pe piaţa de retail bucureşteană, prin deschiderea acestor trei magazine sub brandul Annabella. Pasul acesta face parte din strategia noastră de business pe termen lung, aceea de a ajunge aproape de cât mai mulţi români. În cele trei magazine aducem clienţilor din Bucureşti o gamă extinsă de produse autentic româneşti şi servicii de calitate, care sperăm să satisfacă cerinţele acestora. Invităm bucureştenii să ne treacă pragul şi să cunoască Annabella - Reţeaua 100% românească", a declarat Dorina Mutu, Director Executiv Annabella.

Annabella, brandul de retail vâlcean care s-a extins începând din 1994 până la o reţea de în jur de 50 de magazine în diverse formate, va intra în curând în Bucureşti, prin preluarea a trei magazine Mega Image, a declarat Dorina Mutu, care a confirmat pentru ECONOMICA.NET o informaţie publicată de BrandPrivat.ro.

Potrivit acesteia, spaţiile în funcţionau cele trei magazine Mega Image erau închiriate, nu erau deţinute în proprietate de lanţul de retail.

Citeşte şi Ce nu au făcut marii retaileri din Romania, dar a reuşit o familie de olteni

Primul magazin rebranduit va fi cel din str Icoanei nr 11-13 care s-a închis săptămâna tercută. Celelalte două "sunt în cartiere diferite ale Bucureştiului", a spus Dorina Mutu, fără să dea mai multe detalii.

Unitatea din str Icoanei a fost inaugurat de Mega Image în august 2011.

Este pentru prima dată când retailerul controlat de grupul belgian Delhaize renunţă la unele spaţii în favoarea unui comerciant autohton.

Din informaţiile ECONOMICA.NET, mutarea are loc ca urmare a angajamentelor luate de Mega Image în 2014, atunci când a preluat 20 de magazine aparţinând Angst Retail SRL. Atunci, Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul pentru finalizarea tranzacţiei cu condiţia ca Mega Image să renunţe la o parte dintre magazinele sale.

În plus, Mega Image s-a angajat atunci să cesioneze magazinele Angst Amzei şi Angst Academiei, sau altele din reţea, ale căror vânzări aferente anului 2013 sunt egale sau mai mari cu vânzările realizate de cele două magazine.

Citeşte şi Fuziunea Delhaize-Ahold va produce schimbări la Mega Image. Una dintre ele: creşterea numărului de branduri proprii

De asemenea, Mega Image s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade de 10 ani.

În august 2014, grupul belgian Mega Image a anunţat că a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reţeaua Angst, tranzacţie ce urmează a fi aprobată de Consiliul Concurenţei.

Citeşte şi Bătaia de la raft: Unde se mai luptă magazinul românului cu hipermarketul

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 472 magazine în Bucuresti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgoviste şi alte oraşe din ţară, sub marcile Mega Image (217), Shop&Go (252), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2).

Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer internaţional înfiinţat în 1867 in Belgia ce opereaza în prezent pe trei continente.

Annabella SRL a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 175,9 milioane de euro şi un profit net de 3,1 milioane de lei. Compania are în jur de 670 de angajaţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe