Let's Culture Together! Un proiect cu o serie de ateliere creative!

joi, 25 februarie 2016

Let's Culture Together! Un proiect cu o serie de ateliere creative!Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea îi invită pe toţi cei interesaţi să participe lao serie de ateliere creative în cadrul noului proiect “Let’s culture together” care se va derula pe parcursul anului 2016.

Proiectul “Let’s culture together” este un tandem cultural între Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea şi Associazione Culturale Twitteratura din Milano, Italia care se desfăşoară pe parcursul unui an.

Proiectul este finanţat integral prin programul Tandem Europe. Tandem Europe este o iniţiativă a European Cultural Foundation (Amsterdam) şi MitOst e.V. (Berlin) împreună cu Fondazione Cariplo (Milan). Programul este susţinut financiar de către Robert Bosch Stiftung (Stuttgart) şi Stavros Niarchos Foundation (Athens).
Proiectul “Let’s culture together” urmăreşte exploatarea dimensiunii artistice a cărţii ca reper al relaţiei dintre cititor şi lectură. Activităţile desfăşurate se axează pe punerea în valoare, într-un mod artistic, inedit, a subiectelor sociale conţinute în cărţi de beletristică. În cadrul proiectului sunt organizate ateliere de creaţie pentru membrii comunităţii, artişti, profesori, elevi care urmăresc să-şi însuşească tehnici noi de reprezentare artistică.
Participanţii exploatează, pe parcursul proiectului, atât ideile conţinute în cărţi, cât şi corpul fizic al acestora, îmbinand literatura cu artele vizuale.

 

Let's Culture Together! Un proiect cu o serie de ateliere creative!Proiectul “Let’s culture together” utilizează o platformă online interactivă care promovează operele literare ce conţin un important mesaj social, la care se adaugă componenta offline - implicarea comunităţii în procese creative de transformare a cărţilor vechi în lucrări de artă contemporană: lucrări grafice, colaje, sculptură în cărţi.

Participanţii sunt provocaţi mai întâi la lectură şi la rescrierea cărţilor propuse, într-o cheie modernă, prin schimbul de mesaje de pe platforma Twitter a proiectului.

În cadrul atelierelor de creaţie, participanţii materializează aceste reinterpretări literare prin transformarea cărţilor uzate fizic sau moral în lucrări de artă contemporană care să reprezinte artistic aceste idei. Practic, creatorii de conţinut subliniază subiectele şi aduc viziunea autorilor studiaţi în timpurile moderne, iar artiştii transformă cărţile în sculpturi şi lucrări de grafică, folosind mijloace de artă contemporană. Toate lucrările artistice vor fi prezentate într-o expoziţie itinerantă şi vor contribui la crearea unui album de artă.
Proiectul “Let’s culture together” se adresează întregii comunităţi vâlcene.

Poate participa oricine urmăreşte să contribuie la salvarea cărţilor vechi, uzate, care nu mai pot fi recondiţionate şi a celor depăşite din punct de vedere al conţinutului, la tranformarea lor în lucrări artistice care să pună în evidenţă subiecte de interes social.

Participarea la proiect nu este condiţionată de talent sau abilităţi artistice, ci doar de dorinţa de implicare, de explorare a propriei imaginaţii şi a spiritului creativ. Inscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected]


Corina Bedreaga-Imagine, PR - Serviciul Informare, Cooperare Europeană – Proiecte şi Programe Culturale - Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe