În comuna Măciuca din Vâlcea, a fost inaugurat un centru de relaxare. Localnicii nu prea i-au trecut pragul, dar sunt tare mândri de el. Deocamdată, clienţii vin din oraşele apropiate – Craiova, Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea. Intrarea costă 60 de lei.

Locuitorii din Măciuca au văzut cu uimire cum în centrul comunei lor răsare un SPA. Construcţia poate rivaliza cu centre de relaxare din orice mare oraş, însă oamenii nu prea ştiu ce se întâmplă acolo.

– SePeA ? Ăsta ce e? spune nedumerit un localnic când este întrebat de reporterul Digi24.

– Centrul SPA!

– Dar făceţi-mă să înţeleg ce ăsta.

– E un complex de agrement cu masaj, cu saună.

 – Nu cunosc!

 

senator_nitu_01807300– Frumos, cum e în centrul nostru Măciuca!

– Aţi văzut ce se întâmplă acolo, sus?

– Nu am văzut, dar am auzit şi eu la o pomană, dar nu am fost acolo sus, mărturisește o femeie din Măciuca.

– Ce aţi auzit?

– Că e frumos, de făcut baie!

***

Alți localnici par mai informați:

– Au totul, am auzit că au chiar din Thailanda nişte maseuze foarte bune!

Potrivit digi24.ro, turiştii care ajung aici au parte de un adevărat răsfăţ, de la saună umedă sau saună uscată finlandeză şi până la duşuri emoţionale cu ploaie tropicală. În afară de duşul emoţional, un duş care combină apa cu mirosuri şi culori, cei care merg la spa pot încerca salinoterapia, masajul cu pietre calde şi împachetările cu ciocolată.

În afară de oferta de servicii pentru localnici, care pot accesa spa-ul într-o zi, de exemplu, îşi pot lua o zi de relaxare şi veni la SPA, unde îşi pot petrece câteva ore bune, ne adresăm şi turiştilor care vin din alte zone, din Bucureşti sau alte oraşe mari, turiştilor care sunt cu nivel de stres destul de ridicat”, spune Liliana Paraipan, consultant spa.

Impresiile celor care au fost deja la centrul spa sunt pe măsură:

„Nu mi-a venit să cred că poate exista ceva într-o zonă rurală!”

„Mă bucur că cineva a avut iniţiativa să facă ceva diferit”.

Ne bucurăm în fiecare zi că stăm în apropierea ei şi vedem câtă lume din localităţile apropiate, chiar din oraşele mari au venit să vadă”, spune și primarul comunei Măciuca, Nicolae Văduva.

Construcţia centrului de relaxare a costat 3 milioane de euro şi a fost făcută de senatorul Dan Nițu (foto), patronul DAMILA, care are şi o pensiune în Măciuca.