Primarul Petre Iordache transformă Ocnele Mari într-o FABRICĂ DE SĂNĂTATE

joi, 21 ianuarie 2016

IMAG0130 IMAG0153 IMAG0200 IMAG0228

 

Primarul Petre Iordache din Ocnele Mari speculează orice vizită străină şi  încearcă să readucă Ocnele Mari la ceea ce a fost o dată, o staţiune în care români şi străini veneau la tratament. Încă de la preluarea frâielor administraţiei locale, primarul Petre Iordache a visat să facă din Ocnele Mari o fabrică de sănătate. S-ar putea ca, iată, după aproape două mandate, să-i reuşească planurile şi să i se împlinească visul.

Chinezii au venit de câteva ori la Ocnele Mari şi au cerut concret toate datele despre complexul balnear aflat doar la faza de fundaţie, care însă împlineşte prin amorţire aproape 20 de ani şi, despre parcul de lângă ştrand. Aici vor să investească peste 200 de miliarde de lei vechi.

În spatele chinezilor stau garanţii guveramentale şi o clinică de profil din Bucureşti. Primăria din Ocnele Mari lucrează la documentaţia pentru licitaţie, licitaţie care urmează a avea loc la sfârşitul lunii ianuarie când, complexul balnear urmează să fie scos la vânzare iar parcul din aporpiere, spre concesiune.
Chinezii vor să facă la Ocne o bază de tratament pentru recuperare post operatorie. Sunt interesaţi să cumpere un teren în suprafaţă de 13.100 mp, „celebra” clădire lăsată în paragină, unde s-a intenţionat în urmă cu aproximativ 24 de ani construirea unei Baze de odihnă şi tratament, precum şi să ia în concesiune un teren cu vegetaţie forestieră, în suprafaţă de 22.614 mp şi un lac cu apă dulce în suprafaţă de 2124 mp. „Săptămâna viitoare, chinezii vin a cincea oară. Faptul că au venit de atâtea ori şi continuă să vină denotă seriozitate şi faptul că îi preocupă să cumpere şi să concesioneze din patrimoniul primăriei.   Investiţia care se va realiza pe terenul concesionat va trebui aprobată de Consiliul Local al oraşului Ocnele Mari, în urma depunerii de concesionar a unui plan de investiţii. Investiţia realizată, la încetarea din orice cauză a contractului de concesiune revine de plin drept gratuit şi liberă de orice sarcini concedentului. Termenul de începere a investiţiei va fi cel mult 1 an de la data încheierii contractului de concesiune” – spune primarul Iordache. Şi în ceea ce priveşte vânzarea terenului şi a construcţiei pentru Baza de tratament, Primăria Ocnele Mari şi-a luat măsuri: „Câştigătorul licitaţiei va realiza pe acest imobil o bază de tratament pentru recuperare post-operatorie. Câştigătorul va fi obligat să înceapă investiţia în maxim 12 luni de la încheierea contractului şi să o finalizeze în 36 de luni de la obţinerea autorizaţiei de construire. Nerealizarea acestei obligaţii va atrage penalităţi de întârziere de 2% pe lună din valoarea contractului de vânzare-cumpărare pentru neexecutarea investiţiei Bază de Tratament pentru Recuperare Post-Operatorie” – a declarat primarul Petre Iordache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe