Iarna bobocilor

marți, 26 ianuarie 2016

 

Ca în fiecare pauză de iarnă, suporterii fiecărei echipe își fac tot felul de scenarii în privința transferurilor. Oricât de bună ar fi o echipă, parcă tot ai vrea să vezi măcar un jucător de valoare în lot, astfel încât să tragi nădejde că lupta la titlu sau la un loc de cupe europene va fi una reală. Practic, felul în care un club se comportă în intersezon trădează intențiile sale în privința obiectivelor pe care și le-a stabilit.

Perioada de mercato din Liga 1 a fost salvată în această iarnă de revenirea în campionatul românesc a două nume importante pe care fotbalul mioritic le-a dat în ultimii 15 ani: Ciprian Marica și Adrian Mutu. Mulți s-au grăbit să spună că cei doi nu mai reprezintă mare lucru în ziua de azi dacă joacă în România, unde campionatul este privit ca o paria a fotbalului european. Evident că oricât de patrioți am fi, nu putem să punem Liga 1 pe același palier cu campionatele din Vest, însă nici nu trebuie să o dăm la coada clasamentului, având în vedere performanțele pe care echipele românești le-au avut în ultimii 10 ani în cupele europene.

Între acestea se află, evident, și cel mai puternic brand fotbalistic din România, Steaua București, o formație care a făcut eforturi pentru a-l convinge pe Marica să îmbrace echipamentul roș-albastru. Multipla campioană a României crede că atacantul în vârstă de 30 de ani reprezintă în continuare o soluție viabilă în compartientul ofensiv, astfel că a tras de el până l-a adus în Ghencea.

„Venirea la Steaua nu este un pas înapoi”, a subliniat fostul atacant al lui Șahtior Donetk, care este conștient că formația pregătită de Laurențiu Reghecampf îl poate readuce în atenția Europei dacă va ajunge în Liga Campionilor. Mai mult, o evoluție bună a sa în acest retur îi poate asigura un loc în lotul României pentru Campionatul European, competiția pe care vor fi ațintiți toți ochii în această vară și pentru care site-ul bet365 a pregătit deja o paletă largă de pariuri sportive online.

La rândul său, Mutu a venit la o echipă care are șanse mari să prindă play-off-ul, ASA Târgu Mureș ocupând în momentul de față ultimul loc în Top 6. Pentru atacantul în vârstă de 37 de ani este probabil o ultimă provocare de a demonstra că mai poate fi un pericol în careul advers.

Pentru Marica și Mutu, Liga 1 reprezintă în momentul de față o alegere înțeleaptă, întrucât știu că aici vor juca și că vor fi în centrul atenției. Ei pot fi sarea și piperul în acest retur, și nu ar fi de mirare ca părerile scepticilor să se schimbe cu 180 de grade în cazul în care cei doi vor avea evoluții apreciate. Deși au trecut de 30 de ani, cei doi fotbaliști sunt ca niște adolescenți la un început de drum, care ar putea fi încheiat într-o notă pozitivă de fiecare dintre ei, având în vedere materialul fotbalistic din care sunt alcătuiți.

 

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/arturtula/16774573902

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe