|vineri, octombrie 7, 2022
  • Follow Us!

Dosarul CET Govora: Procurorii DNA au pus sechestru pe o vila a senatorului Dan Sova 

comisia_juridica_avizeaza_retinerea_senatorului_dan_sova

 

Dan Sova, retinut de DNA
Dan Sova, retinut de DNA
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus sechestru pe o vila care ii apartine lui Dan Sova, in dosarul CET Govora, in care senatorul se afla in arest la domiciliu, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, sechestrul ar fi fost pus pe o vila din Bucuresti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri eliberarea din arest preventiv a senatorului Dan Sova si plasarea acestuia in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Instanta suprema a respins vineri o contestatie a DNA si a mentinut decizia luata pe 15 ianuarie de un alt complet de judecatori prin care s-a dispus in cazul lui Sova inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia este definitiva, astfel incat Dan Sova a fost eliberat vineri seara din arestul Politiei Capitalei.

Senatorul se afla in arest preventiv din data de 15 decembrie 2015.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea de contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

“Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva”, sustin procurorii.

Procurorii au constatat ca Mihai Balan a incheiat doua contracte cu societatea de avocati si, in perioada ianuarie 2012 – august 2014, a avizat din partea CET platile efectuate in baza acestora, cu incalcarea dispozitiilor legale, conduita care a condus la vatamarea intereselor legale ale societatii de stat, producand o paguba patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2016, 20:00 Dosare Anticoruptie

 

Leave a Response