De ce pierde PSD primari în județul Vâlcea

sâmbătă, 30 ianuarie 2016
racolari
Județul Vâlcea s-ar putea transforma în vârful de lance al PNL în materie de racolat primari PSD-iști. Liberalii locali anunță 'foarte mulți' edili interesați să candideze din partea liberalilor la alegerile locale din 5 iunie. PSD-ul spune că nu sunt probleme.

Un număr imprecis de primari PSD și-ar negocia trecerea la PNL. Dar PNL spune că are criterii și nu primește pe oricine. "Sunt foarte multi care vor sa vina numai ca noi ii vom primi pe cei care intrunesc toate conditiile pentru a candida din partea PNL", a declarat, vineri, pentru STIRIPESURSE.RO, liderul PNL Valcea, deputatul Cristian Buican.

De la centru pot racola pe oricine, fără opreliști, condiția e să fie 'curați'. "De la centru ni s-a impus sa respectam criteriile de integritate ale partidului in desemnarea candidatilor", spune liderul judetean PNL.

Dar cine sunt cei care au trecut deja la PNL? "O parte dintre ei au plecat de la noi prin Ordonanta 55 si s-au intors la partid. Mai sunt unii care nu mai sunt compatibili cu conducerea si politica PSD la nivel judetean, fiecare are propriul motiv", spune Buican.

"Sunt mai multi care vor sa vina, dar vom vedea cati acceptam", este concluzia sa.

În tabăra adversă nu e nicio problemă.

"Au plecat un PNL si un PC. In cazul PNL-ului oricum se cam separase de organizatie si eram pregatiti. Deci nu sunt probleme. Suntem pregatiti si intr-una si in alta din localitati. Noi PSD-ul suntem in Opozitie pentru ca au majoritate la Consiliul Judetean", a declarat pentru STIRIPESURSE.RO liderul judetean al PSD, Constantin Rădulescu.

Primarii din comunele vâlcene Stoeneşti şi Drăgoeşti au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că vor candida la alegerile locale din iunie pe listele PNL.  Astfel, numărul edililor care nu sunt membri ai PNL dar care au anunţat că vor candida pentru un nou mandat sub sigla acestui partid se ridică la 7. În mediul local se vorbește de peste 12 primari care ar urma să ajungă la PNL, majoritatea din PSD. În urmă cu câteva zile primarul din Voicești a anunțat și el că trece la PNL.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe