FRAUDĂ la biserica din Goranu! Preotul Irinel Cojocaru a administrat ABUZIV veniturile parohiei!

miercuri, 16 decembrie 2015

Arhiepiscopia Râmnicului a descoperit nereguli financiare grave la Parohia Goranu, păstorită de preoții Irinel Cojocaru şi Ion Bălăceanu. În consecință, Arhiepiscopul Râmnicul, Înaltpreasfințitul Varsanufie, a hotărât să-i coboare pe trepte inferioare în ale preoției pe cei doi slujitori ai bisericii. Supărați nevoie mare, cei doi preoți sancționați i-au stârnit pe câțiva enoriași, care s-au manifestat violent la venirea noului preot paroh, Gheorghe Mateescu.

Comunicatul Arhiepiscopiei dezvăluie lucruri de o gravitate extraordinară:

1. Mass-media şi credincioşii Parohiei Goranu din Arhiepiscopia Râmnicului au fost dezinformaţi prin atitudinea celor doi preoţi slujitori, Irinel Cojocaru şi Ion Bălăceanu, care au prezentat eronat şi deformat situaţia lor, manipulând în acest fel pe unii dintre enoriaşii acestei parohii.

2. Cei doi preoţi nu au fost “indepărtaţi” şi nu au “fost puşi pe liber”, întrucât preotului Irinel Cojocaru i s-a retras doar oficiul de paroh, în urma auditului financiar-contabil efectuat la această parohie, prin care s-au constatat abateri de la disciplina financiară, prin administrarea frauduloasă, abuzivă şi omisivă a veniturilor parohiei, el rămânând în continuare slujitor la această parohie. De asemenea, părintele Irinel Cojocaru a fost eliberat din funcţia de protopop al Protoieriei Râmnicu Vâlcea, întrucât în urma abaterilor constatate la parohie nu mai prezenta probitate morală. Preotului Bălăceanu Ion i s-a aprobat cererea de prelungire a slujirii, până în anul 2016, deoarece împlinise deja vârsta de pensionare.

3. Preotul Mateescu Gheorghe, consilier juridic la Arhiepiscopia Râmnicului, nu a fost numit preot slujitor la această parohie “pe ascuns”, cum s-a afirmat în materialul filmat, ci statutar şi regulamentar, conform art. 105, aliniatul 2 din Statutul de funcţionare şi organizare al Bisericii Ortodoxe Romane, încă de la data de 1 octombrie 2015, dată la care niciun enoriaş al acestei parohii nu a avut vreo obiecţie, atitudinea unor enoriaşi care au contestat calitatea noului paroh dovedind faptul că aceştia au fost manipulaţi şi nu cunosc adevărul.

Concluzia este una singura: Arhiepiscopul Varsanufie a fost foarte blând cu preotul Irinel Cojocaru, care a dat o gaură financiară semnificativă Parohiei Goranu. Poliția Economică probabil că ar fi luat alte măsuri!
Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “FRAUDĂ la biserica din Goranu! Preotul Irinel Cojocaru a administrat ABUZIV veniturile parohiei!”

  1. Am asistat ca invitat la doua botezuri unde nasii erau oameni de afaceri prosperi si au aruncat in cristelneta copiilor botezati de preotul Balceanu 1000 lei dar nu au primit chitanta.Unde au intrat bani? De buna seama in buzunarul celor doi Balacenu si celalat preot mai tanar.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe