|sâmbătă, septembrie 18, 2021
  • Follow Us!

Un polonez plecat pe jos în pelerinaj la Ierusalim s-a rătăcit în Munții Vâlcii 

bujor munte 2

 

Un pelerin polonez plecat pe jos spre Ierusalim s-a rătăcit în munții Vâlcii, după cum a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Teodorescu.

“Joi seara, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Câineni, au fost sesizați telefonic de către un cetățean din localitate cu privire la faptul că a identificat în fondul forestier Boia un cetățean polonez care i-a solicitat sprijinul în vederea transportării la un spital și contactării familiei. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că cetățeanul polonez în vârstă de 33 de ani a plecat singur din luna septembrie de la locul de domiciliu într-o deplasare pedestră de la locul de domiciliu, într-un pelerinaj, având ca destinație finală locul sfânt din Ierusalim. Ajungând pe teritoriul țării noastre, respectiv în zona masivului muntos Făgăraș, după vizitarea lăcașurilor de cult și-a continuat deplasarea fără a avea un traseu prestabilit”, a precizat Teodorescu.

Polonezul s-a dezorientat în timpul traversării zonei montane, iar după 10 zile a fost găsit de apelant pe un drum forestier de pe raza localității Câineni.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, luându-se legătura cu familia acestuia.

AGERPRES

 

Leave a Response