|sâmbătă, septembrie 18, 2021
  • Follow Us!

Percheziţii la căutătorii de „comori” dacice din Ocnele Mari. Primarul Gheorghe Iordache nu era străin de activitățile ilegale din situl arheologic Buridava Dacică! 

c6fe1c13e8df298e01ce84a7e48fe80b_L
petre-iordache-03092013

Foto: VOCEA VALCII

UPDATE: PERCHEZIŢIILE s-au finalizat! Obiecte din patrimoniul cultural naţional, găsite la locuinţele suspecţilor din Ocnele Mari

Cele şase percheziţii domiciliare de pe raza localităţii Ocnele Mari, având ca obiect, activităţi derulate cu încălcarea legislaţiei referitoare la patrimoniul cultural naţional s-au încheiat.

Cu această ocazie au fost identificate un număr mare de obiecte susceptibile că fac parte din patrimoniul cultural naţional, atât la locuinţa unor persoane fizice, cât şi la muzeul oraşului Ocnele Mari.

În această dimineaţă, poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale au demarat o amplă operaţiune de destructurare a unui grup infracţional ai cărui membri se ocupau cu săpături neautorizate în situl arheologic Buridava Dacică de la Ocnele Mari.
În acest moment, au loc şase percheziţii în Ocnele Mari la persoane bănuite că ar fi săpat în situl arheologic şi că ar fi sustras bijuterii şi monezi de pe vremea dacilor. Surse din cadrul poliţiei ne-au informat că la domiciliile unde au avut loc percheziţiile s-au găsit mai multe bijuterii antice precum şi monezi.

Sursa: Vocea Vâlcii

Potrivit surselor noastre, primarul orașului Ocnele Mari, Gheorghe Iordache, nu ar fi străin de  îndeletnicirile căutătorilor de comori dacice în situl arheologic Buridava Dacică.

Leave a Response