20 de gospodării inundate în cartierul Râureni din Râmnicu Vâlcea

luni, 30 noiembrie 2015

20 de gospodării din cartierul Râureni din Râmnicu Vâlcea au fost inundate vineri noaptea, apa de pe versanți inundând grădinile, curțile, casele și beciurile oamenilor de pe strada Ciocănești. Locuitorii spun că situația care se repetă la fiecare cădere abundentă de precipitații.

Toate canalele colectoare din amonte de case sunt fie colmatate, fie au dispărut, astfel încât apa nu se poate scurge decât prin gospodăriile oamenilor. Reprezentanții ISU spun că nu au unde să deverseze apa, în zonă fiind numai proprietăți.

Locuitorii au improvizat o rigolă colectoare în dreptul curților prin care au dirijat apa spre drumul principal.

Primarul a afirmat că reprezentanții ANIF trebuie să reevalueze situația din teren și să refacă zona canalelor colectoare.

"Cunoaștem problema, aici s-au dat autorizații poate fără respectarea normelor, au fost distruse canalele colectoare, multe s-au colmatat, trebuie refăcută toată suprafața din punct de vedere al îmbunătățirilor funciare. Ne simțim neputincioși în fața oamenilor. Vom căuta soluții pentru a improviza soluții de moment ca să le scoatem oamenilor apa din curți și case", a precizat pentru AGERPRES primarul interimar al municipiului din Râmnicu Vâlcea Ion Gigi Matei.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe