ULTIMA ORA/VIDEO Atentat terorist in apropierea garii centrale din Ankara: cel putin 30 de morti si 126 de raniti

sâmbătă, 10 octombrie 2015

 

Atentat la Ankara
Atentat la Ankara
Foto: Captura Youtube.com
O explozie s-a produs sambata dimineata in apropierea garii centrale din Ankara, capitala Turciei, anunta AFP. Cel putin 20 oameni si-au pierdut viata si alti 100 au fost raniti, scrie Reuters. La Ankara era programat, sambata, un mars al pacii, organizat de opozitia de stanga impotriva conflictului dintre PKK si statul turc.

Ora 13:15: Imagini video care surprind momentul producerii exploziei de sambata dimineata au fost postate pe internet.

Ora 13:00: Atacul din capitala Turciei nu a fost revendicat pana acum de nicio grupare terorista. (The Guardian)

Ora 12:48: Politia turca a tras cateva focuri in aer pentru a-i dispersa pe protestatarii furiosi care incercau sa se apropie de locul dublei explozii de sambata dimineata. (AFP)

Ora 12:28: Cel putin 30 de morti si 126 de raniti, cel mai nou bilant anuntat de autoritati. (AFP)

Ora 12:19: Autoritatile de la Ankara confirma faptul ca a fost vorba despre doua explozii. (Reuters)


Sursa foto: twitter.com/@RT_com

Ora 12:12: Un martor a declarat pentru CNN ca a fost vorba de fapt despre doua explozii, fiecare atat de puternica incat a zguduit cladirile inalte din apropiere. (The Guardian)

Ora 12:04: Un corespondent Reuters a relatat ca a vazut cel putin 15 trupuri neinsufletite ale victimelor atacului intinse pe jos in centrul Ankarei, acoperite cu steaguri pe care se vedeau pete de sange. (The Guardian)


Sursa foto: twitter.com/@ecetoksabay

Ora 11:36: Premierul turc Ahmet Davutoglu i-a convocat de urgenta pe sefii serviciilor de securitate din Turcia, dupa explozia de sambata dimineata. (Reuters)

Ora 11:25: Oficiali ai Guvernului de la Ankara au declarat ca explozia de sambata este un atentat terorist si investigheaza pista unui atacator sinucigas, anunta Reuters.

Exploziile din Capitala Turciei au loc in ziua in care la Ankara opozitia de stanga programase un mars al pacii  impotriva conflictului dintre PKK si statul turc.

Ofensiva Turciei impotriva PKK a inceput in luna iulie, dupa ruperea unui armistitiu instituit in urma cu doi ani si jumatate, si s-a intensificat inainte de alegerile generale anticipate ce vor avea loc pe 1 noiembrie. Peste 120 de membri ai fortelor de securitate turce si sute de militanti ai PKK au fost ucisi in aceasta perioada.

Weekendul trecut, aviatia militara turca a efectuat in cursul weekendului lovituri aeriene vizand pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in sud-estul si nord-estul Turciei, precum si in nordul Irakului. Raidurile au distrus adaposturi, tabere si ascunzatori ale PKK in Hakkari, la granita cu Siria, in provincia Kars din nord-estul Turciei si in nordul Irakului.

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 11:11 Actualitate | Internaţional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe