Șpârle și șopârle, 22.10.2015

joi, 22 octombrie 2015
  • Puţină lume a observat că, în cuprinsul sentinţei de condamnare a lui Dorin Dobrişan, fost director al CEC Bank Vâlcea, Curtea de Apel Bucureşti a decis să ADUNE pedepsele aplicate la capetele de acuzare formulate de procurorii DNA şi nu le-a contopit, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor condamnări în dosare de corupţie. Iată ce cuprinde, printre altele, sentinţa: „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (3 ani şi 2 luni), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 8 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie într-o bancă sau într-o altă instituţie de credit (publică sau privată), pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din durata pedepsei pronunţate perioda reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, de la 1 septembrie 2010 la 15 iunie 2011. În baza art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe acelaşi inculpat pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată”.

 

  • „Tânărul” director de la societatea de transport persoane ETA, Nicolae Şovar, a luat o măsură extremă pentru „dezvoltarea” firmei: a numit un şef al Corpului de Control... fără bacalaureat. Cazul a fost semnalat de o televiziune locală în urmă cu o lună, însă Primăria Râmnicului (unicul acţionar al ETA) nu a luat nici o măsură până în prezent.

 

  • Conform relatărilor presei centrale, toţi sinistraţii din Vaideeni s-ar fi putut muta în această toamnă în casă nouă dacă Guvernul României nu ar fi uitat să aloce fonduri pentru cei loviţi de soartă. În urmă cu un an, Primăria Vaideeni a primit materiale de construcţie, dar lucrările nu au început nici acum pentru că Executivul a uitat să aloce fonduri şi pentru manoperă: circa 12 miliarde de lei vechi. Acum, materialele zac într-un depozit, în timp ce autorităţile locale se roagă de Guvernul Ponta pentru a primi banii necesari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe