Președintele CJ Vâlcea, Gică Păsat, SABOTEAZĂ CET GOVORA?! Dezvăluiri INCENDIARE ale ziaristului Eduard Dulăcioiu!

sâmbătă, 17 octombrie 2015

De ce Păsat nu mai vrea ca CET Govora să rămână acţionar semnificativ la Uzinele Sodice?

13.10.2015 • PoliticaFii primul care comenteaza

trucaj_1006- de ce, în ianuarie 2015, preşedintele interimar propunea ca CJV să participe cu 250 de miliarde de lei vechi la majorarea capitalului social al companiei controlată de Janikosoda?

Coincidenţă sau nu, la puţin timp după mazilirea conducerii CET Govora, Gică Păsat a declarat că nu este de acord ca această societate să subscrie la majorarea capitalului social propusă de managerii Ciech Soda România (USG).
Cel puţin ciudat este că, în ianuarie 2015, la precedenta majorare de capital propusă la USG – Ciech Chemical Group SA, acelaşi Gică Păsat, preşedinte interimar al CJV, susţinea că CET Govora S.A. trebuie să rămână neapărat acţionar semnificativ în compania controlată de polonezi. Iar pentru asta, a insistat ca judeţul Vâlcea să pună în joc 25.000.000 de lei.
Păsat a fost atunci unul dintre cei care au votat „pentru”, dar după doar 9 luni şi-a schimbat poziţia la 180 de grade. „Punctul meu de vedere (n. red. – în legătură cu acest subiect) s-a schimbat.

Consider că, în acest moment, nu este oportună participarea CET-ului cu o sumă pentru a menţine acel procent de 5 % din acţionariatul USG. Lucrurile s-au mai schimbat între timp. Uzinele Sodice Govora nu mai sunt o societate comercială listată, deci mai puţin contează procentul. Unul din motive era acela că ai drept de a participa la luarea unor decizii. Ori deciziile se iau în AGA, iar acolo te supui votului majorităţii. De asemenea, accesul la diverse documente interne este limitat. Conducerea executivă este cea care are acces total. Părerea majorităţii (n. red. – din CJV) este că aceste sume ar putea fi folosite de CET pentru a retehnologiza cazanele 5 şi 6 sau pentru alte lucrări în interiorul CET-ului”, a încercat să justifice acum Gică Păsat. Şi mai ciudat este că, întrebat ce sumă trebuie să plătească CET Govora pentru a-şi menţine procentul de 5,50345 % în acţionariatul de la USG, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea a ridicat din umeri, neştiind ce să spună. „Nu mai ţin minte exact, pentru că unul dintre motivele pentru care CET-ul nu a avut o poziţie exactă şi a cerut precizări în ultima Adunare Generală este că nu era precizată suma exactă cu care acţionarul majoritar va participa la majorarea de capital, pentru că, în funcţie de suma respectivă, se făceau calculele… a menţine procentul de 5 %”, a răspuns, confuz şi neconvingător, Gică Păsat.
În cazul în care liberalii, în frunte cu Gică Păsat, îşi vor duce planul la bun sfârşit, se va alege praful de toate eforturile făcute de CET, în ultimii ani, pentru a-şi menţine reprezentarea la USG. În ianuarie 2015, Păsat avertiza că diminuarea pachetului de acţiuni la USG sub pragul de 5 % va permite acţionarului majoritar (Janikosoda) să oblige CET Govora să-i vândă toate acţiunile la ce preţ doreşte compania poloneză, ceea ce ar fi o pierdere imensă pentru Vâlcea. Reprezentantul PNL mai semnala în acel moment că transformarea USG într-o societate de tip închis, dublată de ieşirea CET Govora din acţionariat, va face aproape imposibil orice fel de control asupra activităţii companiei, deoarece „nu există o autoritate de supraveghere financiară care să-i monitorizeze comportamentul şi care, eventual, să dispună măsuri de remediere a deficienţelor ori de intrare în legalitate”. Păsat se mai temea în urmă cu 9 luni că, pierzându-şi calitatea de acţionar la USG, CET Govora va începe să întâmpine greutăţi tot mai mari în recuperarea banilor de la compania poloneză. De asemenea, „CET Govora nu va mai putea iniţia demersuri pentru revocarea din funcţie a administratorilor şi tragerea acestora la răspundere, în cazul în care deciziile lor vor crea prejudicii”. Bun, atunci ce l-a făcut pe Păsat să-şi schimbe părerea şi de ce, în ianuarie 2015, a propus ca judeţul Vâlcea să pună la bătaie 250 de miliarde de lei vechi pentru majorarea capitalului social al USG? Nu suntem nici SRI, nici SIE, CIA, KGB sau Mossad, dar ne dăm şi noi seama că ceva e putred în toată chestia asta.
(Eduard Dulăcioiu)  arenavalceana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe