Povestea fetitei disparute din sicriu scoate la iveala mai multe cazuri de adoptii dubioase. Ce s-a intamplat acum 21 de ani

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Povestea fetitei disparute din sicriu scoate la iveala mai multe cazuri in care parinti saraci, din sat, au fost "sfatuiti" sa-si dea copiii unor straini

Cazurile sunt trase parca, la indigo: moasa comunala impreuna cu sotul ei le spuneau parintilor ca pruncii sunt bolnavi si nu vor supravietui, asa ca mai bine ii dau unor straini, pentru ca in alta tara cei mici ar putea fi tratati. Majoritatea nu mai stiu nimic de soarta copiilor, dar unul dintre localnici s-a trezit acum 9 ani la poarta cu un tanar canadian de 18 ani, care i-a spus ca e baiatul lui.

Mai multi sateni isi amintesc ca in anii `90 ulitele erau batute des de straini care voiau sa ia copii din comuna lor. Nae Fulgescu povesteste ca in 1988 familia lui a fost binecuvantata cu inca un baietel.

Nae Fulgescu: "Dupa ce a nascut nevasta-mea a venit acasa, nu i l-a dat acasa, ca are o punga de apa langa creier. Asistenta medicala fiind doamna Sararu Matilda si dl Valeriu Sararu. In `90 sau in `91 a venit dna Sararu Matilda, ca copilul tau si asa nu se vindeca niciodata, ca ar fi bine sa il dai la o familie. Considerand ca fiind atat de bolnav l-am dat la familia aceea de canadieni ca la noi am zis ca nu se mai poate repara, in scurt timp va muri. Si l-am dat!"

Alin avea atunci 2 ani iar cand a implinit 18 ani a venit in sat sa isi cunoasca parintii naturali. Nae Fulgescu a incremenit cand l-a vazut. Baiatul a venit cu poze facute in Canada de cand era el mic, pentru ca parintii lui sa-l recunoasca.

Nae Fulgescu: "A vorbit in limba engleaza, probabil eu eram in plus pe-acolo!"

Tatal regreta enorm ca si-a dat baiatul, mai ales ca acum e convins ca era sanatos si ca toti cei care l-au convins faceau parte dintr-o retea bine organizata de adoptii internationale si castigau bani multi.

Nae Fulgescu: "Am venit la primarie, am facut actele, dar le-au facut ei, ca noi am stat afara, ei inauntru. Nu mai retin daca am semnat ceva, dar nu cred sa fi semnat."

Familia despre care Nae Fulgescu spune ca l-a "convins" sa dea copilul strainilor sustine, insa, ca nu are nimic de-a face cu niciunul dintre aceste cazuri.

Matilda Sararu: "Sa vina incoa, sa-mi spuna mie! Nu e adevarat nici nu am vazut niciodata copilul asta! A fost parasit in spital si l-au dat la leagan, atat."

Cu lacrimi in ochi, Nae Fulgescu spune ca singura lui mangaiere este ca fiul luat de langa el la numai 2 ani traieste si o duce bine. E inginer si are afaceri atat in Canada cat si in Anglia. Si-a facut cont de Facebook in care a adaugat si numele de familie al celor care i-au dat viata, iar ca loc al nasterii nu s-a rusinat sa scrie "Pesceana, judetul Valcea". Tanarul, care acum are 27 de ani, tine legatura cu fratii sai.

Asistentii medicali neaga implicarea in acest caz.

Cei doi fosti asistenti medicali isi amintesc ca au avut de-a face, la inceputul anilor 90, cu mai multi straini care voiau sa adopte copii din Romania. Cuplurile cereau informatii de la dispensar, unde erau inregistrati toti satenii.

In privinta lui Flori Dumitrascu, fetita despre care se credea ca e ingropata in cimitirul satului, asistentii sunt siguri ca a fost bolnava de SIDA si a murit, iar trupul a fost incinerat.

Satenii nu cred insa o asemenea varianta si asteapta o ancheta serioasa.

Politia si Parchetul au inceput cercetarile si o vor da in urmarire pe Flori Dumitrascu, fata declarata moarta in urma cu 21 de ani.

 stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe