Nou-născuţii nu vor mai sta cu rândul în incubator. Maternitatea din Râmnicu Vâlcea a primit aparatură nouă

joi, 29 octombrie 2015

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea a primit aprobare să realoce la Maternitate patru din cele şase incubatoare achiziţionate în urmă cu câţiva ani, în cadrul proiectului de modernizare finanţat de Uniunea Europană.  Adevărul.ro menționează că până acum, medicii din cadrul secţiei de Neonatalogie au avut la dispoziţie un singur aparat funcţional, iar copiii născuţi prematur erau ţinuţi cu rândul în incubator.

 

Conform aceleiași surse, aparatura a fost achiziţionată în 2013 şi a zăcut în depozitul SJU până ieri, deşi doar unul din incubatoarele de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea a fost funcţional in tot acest timp. Aparatura medicală nu a putut fi mutată în clădirea în care funcţionează Secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie deoarece exista riscul ca spitalul să fie obligat să returneze fondurile europene primite în cadrul proiectului de modernizare şi reabilitare

 

La insistenţele reprezentanţilor CJ Vâlcea şi a noului manager al spitalului, chirurgul Dan Ponoran, Agenţia de Dezvoltare Rgională Sud -Vest Craiova şi Ministerul Dezvoltării au avizat favorabil realocarea incubatoarelor.

 

Autorităţile din Vâlcea au accesat în 2011, prin Programul Operaţional Regional, nu mai puţin de 17 milioane de euro (circa 73 de milioane de lei ) pentru reabilitarea şi modernizarea SJU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe