|marți, martie 9, 2021
  • Follow Us!

Incendiu Club Colectiv. Unde puteţi dona sânge 

646x404

Autorităţile fac apel pentru donarea de sânge în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia cel puţin 27 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite vineri seara, în timpul unui concert al unei trupe rock.

Medicii de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti precizează că au depăşit deja capacitatea de stocare, astfel că oamenii sunt direcţionaţi către alte spitale sau sunt sfătuiţi să vină într-o altă zi, întrucât nevoia de sânge va persista în următoarele două săptămâni.  Programul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală, unde au donat sânge sute de persoane, a fost modificat, ca urmare a numărului mare de voluntari care vor să doneze, astfel unitatea va fi deschisă şi duminică. Doina Goşa, managerul centrului, a precizat că, în urma numărului mare de persoane care vor să doneze sânge pentru răniţii în incendiul din clubul Colectiv, s-a decis ca programul centrului să fie modificat, astfel că va fi deschis şi duminică. ”Am hotărât să deschidem centrul şi duminică, deşi iniţial am spus că mâine unitatea va fi închisă,” a menţionat Goşa. “Vă rog să mă credeţi că nu m-am aşteptat la aşa număr mare de donatori, iar numărul lor creşte. Luând în calcul şi faptul că a fost deja declarat cod roşu, despre care nici nu am ştiut până acum din cauza volumului mare de lucru, avem obligaţia să menţinem deschisă unitatea”, a mai spus Doina Goşa. Sâmbătă, centrul va fi deschis până în jurul orei 15.00, la fel şi duminică. Incendiu la Club Colectiv. Se poate dona sânge acum! Centrul de donare de sânge de pe strada Dr. Felix a fost deschis în jurul orei 2.30. Cei care vor să ajute pot dona chiar şi în această noapte.. Incendiu club Colectiv. Unde puteţi dona sânge

UPDATE – Ministrul Sănătăţii a declarat, pentru DIGI24, că persoanele care doresc să doneze sânge o pot face începând de sâmbătă dimineaţa, de la ora 8.00.   „S-au luat toate măsurile, inclusiv redistribuirile de aparatură medicala. Transfuziile de sânge se pot face începând cu mâine dimineaţă  la ora 8. Pentru noaptea aceasta există destule rezerve de sânge pentru toţi răniţii”, a precizat Bănicioiu. Ministrul a declarat că nu poate oferi, la acest moment, un bilanţ final al victimelor, însă a declarat că există posibilitatea ca unele dintre victime să fie transportate la centre medicale din afara Bucureştiului.   Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucuresti Str. Constantin Caracas nr. 2 Bucuresti, Sector 1   • Spitalul Floreasca   • Spitalul Fundeni    • Spitalul ELIAS   Potrivit comentariilor publicate pe pagina unui eveniment creat pe Facebook, prin care se încearcă mobilizarea pentru donarea de sânge, Centrul de Transfuzie al Capitalei este închis la ora transmiterii acestei ştiri.   Explozie club Colectiv.

Care sunt condiţiile pentru donarea de sânge

Poti dona sange daca:   Ai varsta intre 18 – 60 ani Ai greutatea intre 50 – 100kg femeile si 60 – 110kg barbatii Nu ai consumat alcool cu cel putin 24 de ore inaintea donarii Nu ai avut interventii stomatologice sau chirurgicale in ultimele 6 luni Este interzisa orice donare sange, daca: Suferi sau ai suferit de: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloza, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, boli de tiroida, hipotensiune, hipertensiune, anemie Esti insarcinata, alaptezi sau esti in perioada menstruala   Înainte de a dona:   Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe  Nu fumati înainte şi după donare cu o oră De asemenea veniti la donare , odihnit si nu dupa o noapte pierduta la serviciu sau in fata calculatorului !   Criterii de excludere permanenta:   – afecţiuni cardiovasculare (inclusiv hipertensiunea arterială cronică în tratament, angina pectorală); traumatisme craniene cu sechele; etilism cronic; schizofrenie; epilepsie; hepatită cronică, ciroză hepatică; sifilis; pancreatită; cancer, leucemii; diabet zaharat; tuberculoză hiperlipidemie; astm bronşic; alergia severă ; boli endocrine; lupus eritematos diseminat şi alte colagenoze; psoriazis generalizat persoanele pensionate medical, indiferent de diagnosticul de pensionare.

Criterii de excludere temporara:   boli infecţioase (gripă , infectii bacteriene); anemie; examinare endoscopică, transfuzii, intervenţii chirurgicale, tatuaje, contact apropiat cu persoane cu hepatită, HIV; vaccinări; sarcină, alăptare; tratamente dentare; consum de alcool în ultimele 48 de ore; consum de medicamente.   Un incendiu a avut loc vineri seara în clubul Colectiv din Bucureşti. Cel puţin 26 de oameni au murit, peste 100 sunt răniţi.

Citeste mai mult: adev.ro/nx271t

Leave a Response