REVOLTĂTOR! Guvernul a aprobat propunerea ca un migrant să primească o sumă cu 25% mai mult decât pensia medie din România

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Guvernul va da mai mulţi bani imigranţilor! Executivul a aprobat proiectul de lege prin care va mări suma alocată celor care vin în România ca imigranţi, de aproape 7 ori, potrivit B1 TV.

Dacă înainte li se ofereau 162 de lei pe lună pentru hrană, cazare şi alte cheltuieli, de acum li se vor acorda în lunile de vară suma lunară de 1.117 lei, iar pentru sezonul rece 1.185 lei.

Conform money.ro, sumele acordate sunt cu aproximativ 25 la sută mai mari decât pensia medie acordată în țara noastră.

Daca până statul era dispus să plătească pentru fiecare imigrant 162 de lei lunar pentru hrană, cazare şi alte cheltuieli, suma a fost mărită de aproape 7 ori.

Guvernul Ponta a decis ca alocaţiile refugiaţilor să fie de 1.117 lei lunar în sezonul cald și 1.185 lei lunar în sezonul rece. Practic, aceste sume stabilite sunt cu 25 la suta mai mari decat pensia medie în România, pe care institutul naţional de statistică a estimat-o la 890 de lei.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va permite imigranţilor să primească bani în scopul închirierii unor spații de locuit. Suma în acest caz este de 500 de lei , pentru maximum un an de zile. Beneficiari vor fi doar solicitanții de azil care nu au loc în spațiile de cazare administrate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

„La elaborarea proiectului de lege s-a avut în vedere adaptarea condițiilor de primire a solicitanților în scopul respectării angajamentelor asumate de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, de aliniere la standardele europene în materie de azil şi de a contribui, în egală măsură, la dezvoltarea sistemului european comun de azil”, precizează guvernul într-un comunicat.

În ceea ce privelşte comparaţia cu sumele pe care le primesc pensionarii, potrivit INS, în primul trimestru al acestui an erau inregistrati aproximativ 700.000 de persoane cu pensie de invaliditate, cu o pensie medie de 596 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe