|miercuri, mai 12, 2021
  • Follow Us!

Două persoane au reclamat nereal că au fost tâlhărite 

4439-264128-tiganci

În aceeaşi zi două persoane din Râmnicu Vâlcea au reclamat în mod nereal ca fiind victimele ale infracţiunilor de tâlhărie.  Prima sesizare de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie a fost în jurul orei 10.00. Poliţiştii au fost sesizaţi de către fiul victimei că femeia în vârstă de 78 de ani, în timp ce se afla în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost acostată de două femei, fiind agresată de acestea şi de un alt bărbat. Astfel, cele trei persoane au deposedat-o prin violenţă pe victima de o pereche de cercei şi un lănţic cu pandantiv, de aur, după cu susţine victima.  Partea vătămată nu a sesizat imediat poliţia, ci a povestit unei rude după mai bine de o oră, care a sesizat poliţiei fapta. Ajunsă la sediul poliţiei partea vătămată nu prezenta urme vizibile de violenţă sau leziuni traumatice, nu a acuzat dureri. În momentul în care i s-a precizat că este necesară examinarea sa de către un medic specialist, victima a nu a fost de acord să fie examinată medical sau medico-legal.
Poliţiştii au efectuat investigaţii,  stabilind faptul că femeia de 78 de ani s-a întâlnit cu cele două femei, bănuite de comiterea faptei de tâlhărie, în gangul unui bloc, zonă ce este supravegheată video. În urma vizualizării imaginilor, nu a fost constatată folosirea forţei de către cele două femei, Maria D. predând de bunăvoie obiectele. S-a reuşit identificarea uneia  dintre cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunii, A. Luminiţa, de 49 de ani,  care prin metoda „pomană pentru Cioabă” a schimbat bijuteriile victimei cu nişte obiecte ce par din aur, însă cu un gramaj  mult mai mare decât al celorlalte.
Fiind reaudiată, partea vătămată a confirmat aspectele stabilite în urma anchetei, fiind schimbată încadrarea juridică din tâlhărie în înşelăciune. Bunurile în valoare de aproximativ 700 de lei au fost restituite părţii vătămate, intervenind de asemenea şi împăcarea părţilor.

Cel de-al doilea caz de tâlhărie ce a fost sesizat poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, a avut ca victimă o tânără de 24 de ani, care a venit la sediul poliţiei în jurul orei 16.00 susţinând că în jurul orei 12.30 a fost acostată de trei bărbaţi necunoscuţi dintr-un autovehicul, care prin tonul şi felul de adresare i-au creat o stare de teamă, determinat-o, astfel, să le dea suma de bani pe care o avea asupra sa, respectiv 1280 de euro şi 900 de lei.
Poliţiştii au audiat victima, încercând să realizeze un itinerariu parcurs de tânără din momentul în care a scos suma de bani până în momentul ajungerii acesteia la sediul poliţiei. Toate aspectele precizate de tânără au fost verificate, stabilindu-se că momentele povestite nu se corelează în timp, iar în urma verificărilor efectuate la un cazinou din municipiul, s-a constatat că tânăra a petrecut mai bine de 2 ore, jucând şi pierzând o sumă importantă de bani.
În urma reaudierii tinerei, aceasta a recunoscut că nu a fost victima nici unei infracţiuni, însă a încercat să justifice banii părinţilor. Suma de bani a fost folosită în întregime pentru a juca la aparatele electronice de noroc.
Faţă de tânără urmează a se lua măsura sancţionării contravenţionale conform legii 61/1991 pentru alarmarea organelor specializate fără motiv întemeiat.

Atenţie!

Ori de câte ori sunteţi victima unui atac, infracţiuni sau sunteţi martori oculari la comiterea unei infracţiuni, nu ezitaţi să anunţaţi imediat Poliţia! Timpul şi informaţiile utile ne sunt cel mai bun sprijin în lupta contra infracţionalităţii ! Apelul de urgenţă este 112.
Renunţând să depuneţi reclamaţie, ajutaţi infractorii să comită şi alte fapte!

Pentru identificare şi prinderea autorilor trebuie să reţineţi următoarele aspecte care pot fi de folos poliţiei: ora comiterii infracţiunii; vârsta aproximativă a agresorului; înălţimea şi constituţia fizică; forma feţei, bărbierit sau cu barbă; culoarea părului, a ochilor; dacă vocea avea un accent anume; cum era îmbrăcat; dacă avea semne particulare (tatuaje, cicatrice etc.); dacă avea maşină – tipul şi numărul de înmatriculare.
NU UITAŢI! EXERSAREA SPIRITULUI DE VIGILENŢĂ ASUPRA BUNURILOR PE CARE LE AVEŢI ASUPRA DUMNEAVOASTRĂ DAR ŞI ASUPRA PERSOANELE DIN JUR REPREZINTĂ CEL MAI SOLID SCUT ÎMPOTRIVA INFRACTORILOR!
112 – POLIŢIA – APEL DE URGENŢĂ!
ATENŢIE APELAREA FALSĂ SAU ABUZIVĂ  A ORGANELOR DE POLIŢIE SE SANCŢIONEAZĂ! ÎN TIMPUL ÎN CARE POLIŢIŞTII SOLUŢIONEAZĂ ” CAZUL” DUMNEAVOASTRĂ, EXISTĂ CINEVA CARE ARE NEVOIE REALĂ DE POLIŢIE!

 

Leave a Response