Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit Biserica Sfântul Dionisie Exigul din Perișani

joi, 17 septembrie 2015

 

Astăzi, 13 septembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a întregit bucuria credincioșilor din Parohia Poiana, Protoieria Călimănești, poposind în mijlocul lor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de târnosire a noii biserici din satul Poiana, comuna Perișani, județul Vâlcea, după care a slujit Sfânta Liturghie.

Credincioșii s-au adunat în număr însemnat la slujba de sfințire. În semn de dragoste față de Dumnezeu și neamul românesc, mulți tineri din parohie au îmbrăcat portul tradițional, contribuind astfel la dăinuirea specificului nostru național, care inspiră cumințenie, curăție și bună cuviință.

La acest ceas de mare sărbătoare pentru Parohia Poiana, în mijlocul credincioșilor au poposit și trei reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum domnul Ion Sandu, primarul comunei Perișani, domnul Florin Epure, directorul Direcției pentru Cultură Vâlcea, și domnul deputat Cristian Buican, toți trei primind din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Diploma de vrednicie ”Sfântul Ioan Gură de Aur”, pentru ostenelile depuse în vederea ducerii la bun sfârșit a lucrărilor de construcție și împodobire a noii biserici.

Un merit deosebit în construirea și finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a noului locaș parohial îi revine domnului Ion Sandu, primarul comunei Perișani. „În sfârşit a crăpat ceasul. În urmă cu opt ani am făcut prima propunere enoriaşilor din Parohia Poiana, să purcedem la construirea unei biserici noi, deoarece cea veche nu mai corespundea cerinţelor zilelor noastre. Timp de trei ani s-au schimbat cinci propuneri de amplasament, s-au efectuat tot atâtea studii geo şi topo, dar degeaba. Biserica nouă tot nu părea să-şi găsească locul şi abia în anul 2009, când am stabilit amplasarea acesteia în curtea bisericii, lângă cea veche, şi să poarte acelaşi hram, s-a reuşit demararea lucrărilor. Biserica Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena a fost construită în perioada anilor 2009-2015. Nu este una foarte mare, dar e suficientă pentru enoriaşii celor trei sate, Poiana, Pripoare şi Surdoiu. Dispune de încălzire termică cu reţea montată în pardoseală. Este singura biserică din nordul judeţului Vâlcea care deţine spaţiu în subsol pe toată suprafaţa construcţiei, în care s-a amenajat deja o sală de mese ce poate fi folosită şi pentru şedinţe parohiale sau obşteşti”, a spus domnul Ion Sandu, primarul comunei Perişani.

Biserica din Parohia Poiana, închinată Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena și Sfântului Dionisie Exigul, își așteaptă enoriașii și închinătorii în haină nouă, precum se cuvine oricărui locaș de rugăciune închinat lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe