In atentia Garzii de Mediu: Batalul de la Uzinele Sodice Govora rămâne o bomba ecologica!

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Uzinele Sodice Govora

Una dintre problemele abordate de presa, nu cu mult timp in urma, a fost legata de Uzinele Sodice Govora. Aici a existat, si din cate se pare mai exista, un joc pervers al proprietarului polonez. Unul dintre subiecte era legat de datoriile catre CET Govora, care s-ar fi vazut in situatia de a pierde multe miliarde de lei. In conditiile acelea, pe fondul blocajului de la Oltchim, ar fi insemnat faliment. Atunci, conducerea de la CET Govora a reusit sa-i faca pe polonezi sa reesaloneze si sa plateasca o parte din datorii. Dar nu usor. Pentru ca polonezii amenintau cu inchiderea fabricii, conditionand pretul la abur proprietarului la CET Govora care este Consiliul Judetean. Acela a fost un episod dintre multe altele.

In schimb, este o situatie nerezolvata pentru ca, din nou, exista un joc pervers la Uzinele Sodice Govora. Pentru ca, cel mai probabil, proprietarul USG a simtit, iarasi, slabiciunea autoritatilor locale. Este vorba despre problemele de mediu uriase pe care le au. Pentru asta, a inceput, din nou, un santaj, cu autoritatile locale. Adica, potrivit normelor europene, exista anumite restrictii legate de autorizatii de mediu si, in cazul de fata, de folosirea acelui batal care, in opinia noastra, este o bomba ecologica. Si ce fac baietii? Pe de-o parte, ameninta voalat autoritatile locale ca inchid fabrica, daca nu se dau peste cap sa rezolve problema la Bucuresti, iar pe de alta parte, monteaza prin mijloace specifice parlamentarii de Valcea sa le sustina cauza la Bucuresti. Din nou, un joc pervers.

Stim foarte bine ca proprietarul polonez a stors multe sute de milioane de euro, scotandu-le in afara tarii, folosindu-se de niste metode halucinante. Din informatiile noastre, ajunsesera sa inchirieze de la anumite firme, controlate tot de ei, pana si birourile in care-si desfasurau angajatii activitatea, iar banii veneau printr-un credit prin care indatorasera societatea pana peste cap. Iar acum vor, pe spinarea statului roman, folosindu-se de slabiciunea autoritatilor locale, sa-si rezolve problemele de mediu, fara sa scoata vreun cent din buzunar. Consiliul Judetean stie treaba aceasta, la fel ca si parlamentarii cu relatii in conducerea USG, dar si autoritatile locale care gestioneaza problemele de mediu. Ar mai fi cum ar mai fi, desi credem ca serviciile de informatii si DNA-ul ar trebui sa verifice speta, insa nu ne putem juca asa cu bomba ecologica pe care polonezii o au in curte si vor sa scape de ea. Cine va raspunde in cazul unui dezastru, Doamne fereste?! (jurnalvalcean.ro)

Solicitam Garzii de Mediu Valcea sa demareze de urgenta un control pe aceasta tema la Uzinele Sodice Govora. Valcenii vor sa stie care este realitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe