|marți, ianuarie 25, 2022
  • Follow Us!

Concedieri colective la Oltchim Râmnicu Vâlcea 

oltchim1
ComunicatConducerea combinatului vâlcean Oltchim a decis disponibilizarea unui număr de 227 de salariaţi, dintre aceştia, 117 fiind lucrători pe platforma argeşeană Bradu.

 

Conducerea societăţii vâlcene s-a întrunit joi la sediul de pe platforma industrială Râureni din Râmnicu Vâlcea şi a aprobat al doilea val de concedieri colective după cel din vara anului 2013. Astfel, la finalul discuţiilor dintre sindicate şi conducerea Oltchim, s-a luat decizia să fie disponibilizaţi 117 angajaţi de pe platforma Bradu din Piteşti, iar de la Râmnicu Vâlcea, un număr de 110. Din cei 110 angajaţi de la Râmnicu Vâlcea, 33 de persoane reprezintă personal de producţie iar 77 personal administrativ.

Acesta este al doilea val de concedieri colective după ce în vara anului 2013 au fost disponibilizaţi aproximativ 900 de angajaţi.

Oltchim Râmnicu Vâlcea, cel mai mare agent economic din judeţ care numără aproximativ 2000 de angajaţi, se află în insolvenţă din ianuarie 2013. În acest an a fost aprobat planul de reorganizare şi restructurare a societăţii, iar activele performante au fost grupate într-o societate nouă, Oltchim SPV propusă pentru privatizare, scrie Agerpres.

Leave a Response