|duminică, decembrie 5, 2021
 • Follow Us!

Şpârle şi şopârle, 13.08.2015 

soparla-cu-volanas

• De acum este evident că varianta PNL a picat pentru fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, în perspectiva alegerilor locale din 2016. Drept urmare, lui Gutău îi trebuie neapărat un partid politic, întrucât are nevoie de un consiliu local pe care să îl controleze şi acest lucru nu se poate realiza din postura de candidat independent la Primăria Râmnicului. Cu PSD-ul şi sateliţii săi este exclusă orice negociere, iar singura variantă îi mai rămâne lui Mircia Gutău… Partidul Mişcarea Populară, condus din umbră de fostul preşedinte Traian Băsescu.

• După 10 ani în care s-a mişcat în voie prin Râmnicu Vâlcea, societatea de salubrizare Urban a lăsat o „gaură” în bugetul local al Primăriei de 2,3 milioane de euro, care, probabil, va fi plătită de… copiii copiilor patronului Teodor Florescu!

• Pentru că este vacanţă parlamentară facem un scurt rezumat al „recordurilor” deţinute de doi aleşi din judeţul Vâlcea, în perioada de 2 ani şi opt luni scurse de la alegerile din decembrie 2012. Deputatul Traian Dobrinescu deţine tristul şi unicul record de… a nu depune nici o interpelare sau întrebare în toată această perioadă. În schimb, deputatul Ion Cristinel Marin a avut intervenţii de la tribuna Parlamentului care au totalizat un timp de… 3 minute şi 29 de secunde, din care, mare parte, pentru depunerea jurământului de credinţă.

• Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat anul trecut un control la Primăria Berislăveşti, prilej cu care au fost constatate următoarele nereguli: înscrierea, cu bună-ştiinţă, a unui alegător în mai multe liste electorale ale localităţii de domiciliu, înscrierea în listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot, efectuarea de înregistrări sau radieri în Registrul electoral, cu încălcarea legislaţiei în vigoare; neefectuarea înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral sau în listele electorale permanente la termenele stabilite; efectuarea de operaţiuni în registrul electoral sau în listele electorale permanente de către persoane neautorizate; necomunicarea către Autoritatea Electorală Permanentă a modificărilor operate în lista electorală permanentă; nerespectarea deciziilor şi hotărârilor birourilor şi oficiilor electorale; nerespectarea hotărârilor Autorităţii Electorale Permanente. S-a dispus printre altele respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi a listelor electorale speciale, și de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile, înscrierile greşite sau erorile din listele electorale permanente.

2 Responses to Şpârle şi şopârle, 13.08.2015

 1. PARTID SA FIE ...

  NU ARE NICIO IMPORTANTA : PLATFORMA POLITICA, PROGRAMUL DE GUVERNARE, IDEOLOGIA, ETC. – , PENTRU GUTAU MIRCIA -, NUMAI PARTID SA FIE SI SA-L ACCEPTE DREPT CANDIDAT (impreuna cu cazierul sau), CA ROMANUL IMPARTIAL …

   
 2. olteanu

  Gaura,gaura dar gunoiul colcaie la pubelele din municipiu, de cca. 3-5 zile. Datorita incompetentei conducatorilor Primariei din R.Valcea, URBAN-ul si ROMPREST-ul se incaiera prin audio vizual, presa, legislatie,etc.,RM.VALCEA a ajuns o hazna urat mirositoare cu atac deosebit de grav la sanatatea valcenilor. Dar pana cand ? Serviciul de salubrizare al municipiului, oare nu poate fi atribuit la S.C.PIETE PREST RM.VALCEA, ca sa nu le mai generam profituri mari, la URBAN si ROMPREST ?

   

Leave a Response