|duminică, decembrie 5, 2021
  • Follow Us!

Şpârle şi şopârle, 10.08.2015 

soparla

• Momentul crucial al Conferinţei judeţene a PSD Vâlcea, desfăşurată vineri, 7 august, a avut loc… în culise, când cei doi contracandidaţi – Costi Rădulescu şi Laurenţiu Coca – s-au retras într-un colţ ferit de ochii curioşilor. Era spre finalul conferinţei şi cei 670 de delegaţi se pregăteau să voteze noul lider al partidului, când preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, le-a propus celor doi să aibă o discuţie bărbătească, între patru ochi, pentru a stabili direct viitoarea echipă de conducere a PSD Vâlcea. Nu a fost să fie… patru ochi, pentru că la „negocieri” a venit şi senatoarea Ecaterina Andronescu, iar cel care a avut ultimul cuvânt a fost chiar Ion Gigi Matei, preşedintele PSD Râmnicu Vâlcea. După 10 minute „de foc”, discuţiile s-au încheiat cu anunţul făcut de la microfon de Laurenţiu Coca: „îmi retrag candidatura!”.

• Compania Romprest este pe cale să primească o veste mare: în aceste zile, Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea îi va elibera autorizaţia de mediu pentru a putea strânge gunoiul în Râmnicu Vâlcea. Cel puţin aşa a susţinut conducerea respectivei instituţii, care a mai precizat că este vorba de o autorizaţie integrată de mediu şi că Romprest poartă întreaga vină a întârzierii depunerii documentaţiei.

• Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat recent câteva detalii din spatele condamnării la închisoare cu suspendare a lui Ion Ionescu, fost director comercial al SC Apavil SA Vâlcea. Pe parcursul termenului de supraveghere, Ion Ionescu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei comunei Vlădești. În cazul lui Ion Ionescu, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime. De asemenea, Curtea de Apel Piteşti a dispus confiscarea specială a sumei de 35 milioane de lei vechi de la inculpatul Ion Ionescu.

• Liderul grupării Sibişean din Alba Iulia, Mircea Claudiu Sibişean, condamnat anul trecut la şapte ani de închisoare de Tribunalul Vâlcea pentru mai multe fapte cu violenţă, a fost preluat din Germania de poliţiştii români şi încarcerat în Penitenciarul Rahova. Potrivit anchetatorilor, Tribunalul Vâlcea a emis, în octombrie 2014, pe numele lui Sibişean, un mandat de executare a pedepsei, acesta fiind condamnat la şapte ani de închisoare, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de persoane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal. Bărbatul a fugit din ţară în anul 2011, după ce gruparea pe care o conducea a fost destructurată de poliţişti.

Leave a Response