Şpârle şi şopârle, 06.08.2015

miercuri, 5 august 2015

• O cincime din valoarea creditelor restante acordate de băncile din România o reprezintă datoriile înregistrate în doar trei judeţe ale ţării. Vâlcea, Giurgiu şi Sălaj sunt pe primele trei locuri în statistica întocmită de Banca Naţională a României în ceea ce priveşte sumele împrumutate pe care băncile nu le-au primit la timp. În judeţul Vâlcea se înregistrează restanţe pentru 21,6% din valoarea creditelor, mai exact - aproximativ 513 milioane de lei, echivalentul a 115 milioane de euro.

• După anunţul surpriză al Gărzii de Mediu, în municipiul Râmnicu Vâlcea domneşte... haosul total în privinţa serviciului de salubrizare. La unele puncte de colectare a gunoiului din oraş au putut fi văzute maşinile de salubrizare ale firmei Urban, în timp ce la altele se înghesuiau utilajele Romprest, societate care a câştigat dreptul de a strânge gunoiul menajer după data de 1 august. În tot acest timp, oamenii de la Romprest umblă prin oraş să încheie contracte de prestări servicii cu asociaţiile de proprietari sau locuinţe particulare, în timp ce firma Urban bate din uşă-n uşă pentru... prelungirea contractelor. Ar fi cazul ca Primăria Râmnicului să aibă o poziţie fermă în acest caz şi să ia măsuri urgente!

• În conformitate cu prevederile din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activității partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu planul de control pe anul 2015, aprobat de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), precum şi cu notificarea misiunii de control, în perioada 20 mai - 29 mai 2015, o echipă de inspectori de la AEP a efectuat controlul finanţării Partidului Național Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea (condusă de cuplul Cristian Buican şi Romulus Bulacu) pentru anul 2014. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Național Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea au totalizat 182.840 lei (42.000 euro) și au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 99.203 lei, din donații în sumă de 70.990 lei şi din alte surse de venit în sumă de 12.646 lei. Totuşi, nu au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare cu privire la finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

• Potrivit unui studiu privind standarul de performanţă pe 2014 la CET Govora (condusă atunci de directorul Mihia Bălan), societatea a avut anul trecut cei mai buni indicatori statistici. Astfel, este trecută cifra 0 (zero) la următorii indicatori: număr de contestaţii privind facturarea; numărul de contestaţii privind facturarea, raportat la numărul de consumatori deserviţi; numărul de locuri de consum deconectate pentru neplata contravalorii serviciului de furnizare; număr solicitări modificare tarif; număr reclamaţii privind schimbarea furnizorului (de la consumatorii proprii), etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe