|marți, februarie 25, 2020
  • Follow Us!

Fiica guvernatorului. Cu ce se ocupă fata lui Mugur Isărescu 

isarescu-2015
Fiica guvernatorului BNR, Lăcrămioara Isărescu, este director independent şi membru al Consiliului de Administraţie al dezvoltatorului cu capital norvegian RomReal. Compania deţine un portofoliu de 120 hectare de teren în Constanţa şi Bucureşti.

Lăcrămioara Isărescu, în vârstă de 39 de ani, fiica guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a intrat în companie în aprilie 2014, scrie economica.net. De asemenea, ea este director de programe guvernamentale în cadrul IBM România. Lăcrămioara Isărescu a absolvit ASE-ul în 1998 şi a apoi a studiat la Harvard timp de doi ani pentru un MBA.

Conform gandul.info, RomReal, firma înregistrată în Bermude, are capital norvegiano-britanic şi urma să dezvolte proiecte imobiliare în România prin firma Westhouse. Criza a afectat însă afacerea şi investitorii au rămas fără încasări şi cu 50 milioane euro “îngropate” în terenuri, precizează sursa citată.

Actualmente, RomReal nu are în desfăşurare niciun proiect imobiliar pe piaţa din România, dar mai deţine 13 terenuri, cu o suprafaţă totală de peste 1,2 milioane de mp.

Acţionarul majoritar al companiei, listată la Bursa de la Oslo, era Six Sis AG, care oferă servicii de depozitar central, cu 28,28% din acţiuni. Fondatorul şi CEO-ul companiei, Kay Thorkildsen, deţine 13,09%.

RomReal a încheiat anul trecut cu o pierdere înainte de de taxe de 1,75 milioane de euro, faţă de pierderea de 2,7 milioane de euro din 2013. Totodată, valoarea activelor companiei a fost la finele lui 2014 de 32,45 milioane de euro. RomReal a vândut anul trecut patru terenuri, pentru care a obţinut 164.000 euro.

Leave a Response